G. grobljima plaćat će se u Centru za korisnike

Autor: 7/25/2012 13:00

Iako je Centar za korisnike Zagrebačkog holdinga otvoren prije godinu dana, još uvijek se sve usluge gradskog komunalnog diva ne mogu obaviti na tom mjestu. Jedna od takvih usluga je plaćanje usluga Gradskih groblja, koje se i dalje mora obavljati na Mirogoju. Kako pojašnjavaju iz Zagrebačkog holdinga, zbog želje da što prije otvore Centar za korisnike, odlučeno je da se neke usluge dodaju u fazama.

-.-press materijal-.-– U prvoj fazi uspostavljanja središnjeg centra za korisnike, omogućeno je građanima da osobnim kontaktom na jednom mjestu dobiju informacije o uslugama u svim podružnicama i ovisnim društvima. Također je omogućeno da se obave ostale radnje koje su se do sada obavljale na više lokacija u Zagrebu, kao što je plaćanje računa komunalnih usluga, promjena matičnih podataka, kupnja ZET-ovih karata, kupnja stanova u naselju Sopnica Jelovec, predaja zahtjeva i reklamacija – rekla nam je Maja Čakarun, rukovoditeljica Odjela za odnose s javnošću.

U Holdingu navode kako će se u drugoj fazi u Centru za korisnike omogućiti plaćanje usluga Gradskim grobljima.

Naši čitatelji također su se požalili da im je na računu za godišnju uslugu ove podružnice zaračunata stopa PDV-a od 25 posto iako je ova stopa uvedena tek 1. ožujka. U Holdingu navode kako je račun izdan 9. svibnja te je sukladno zakonu zaračunat tada važeći PDV.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Problem za građane predstavlja i činjenica da Gradska groblja ne snose nikakvu odgovornost za oštećenja na grobnim mjestima ili eventualne krađe. Kako nam je rekla Maja Čakarun, Holding je prije plaćao police osiguranja kako bi se isplaćivale naknade vlasnicima grobova, no to više nisu u mogućnosti jer su ih odbile osiguravateljske kuće.

– Od 2008. osiguravatelji ne žele sklapati ovakve police jer su nadgrobna mjesta u vlasništvu privatne osobe te Holding ne može sklapati police osiguranja za objekte koji nisu u njegovom vlasništvu – rekla nam je Maja Čakarun.

U Holdingu pozivaju građane da se, ukoliko primijete oštećenja na grobovima, obrate nadležnoj policijskoj postaji.