Bake na Strossu slikaju zajedno s unucima

Autor:: Tanja Molvarec 7/25/2012 12:33

Gornjogradska likovna kolonija na Strossmayerovom šetalištu svakodnevno okuplja one najmlađe koji uz pratnju svojih roditelja a češće bake i djedova uzimaju kist u ruke i bacaju se na likovno stvaralaštvo. U hladu, na otvorenom mali umjetnici stvaraju svoja likovna remek djela. Osmogodišnja Lea došla je sa braćom i bakom pokazati što se sve može s kistom i uz puno mašte.

– Meni je super što mogu doći ovdje i sliakti. Sada slikam psa jer sam ujutro naslikala mačku koja mi je jako dobro ispala – pohvalila se Lea.

Svaki dan od 14 do 16.30 pa od 17.30 do 20 sati, svi zainteresirani mogu doći i dobro se zabaviti. Vođeni motom, niste pravi slikari dok ne podvrnete rukave i do lakta se zamažete bojama, ova su djeca uživala u koloniji. Teme se mijenju, kao i materijal pa su jednom u prvom planu škare, a drugi put više kist.

– Šteta što više ljudi ne iskoristi priliku da dođu ovdje i nauče neku novu tehniku rada. Zabavno je i besplatno. Lijepo je kada dođu bake i djedovi p arade zajendo s djecom. Svaki put je neka druga tema, evo danas radimo automobile i sve što se kreće. ali naravno može svatko slikati što želi – kazala je Renata Facan, akademska slikarica.

Lagana glazba u pozadini samo doprinosi pravom umjetničkom raspoloženju, a zelenilo na šetalištu prava je inspiracija malim umjetnicima. Materijal za radionice je osiguran, a obrađuju se razne tehnike.

– Radili smo i duboki tisak i slijepi tisak. Režemo. lijepimo, slikamo i jpš uživamo u glazbi, zelenilu i ugodnoj atmosferi koja ovdje vlada. Imamo samo jednu kućicu s materijalom, ali se uvijek snađemo – kazala je Facan.

U petak 27. srpnja će s izrađivati leteći tepih, obostrani mozaik igračka, a već idući dan na redu je modeliranje i izrada igračaka.

Radionice su besplatne za sve sudionike, a svrha im je upoznati građanstvo sa raznim likovnim tehnikama te pružiti mogućnost stvaranja uz profesionalno vodstvo likovnih umjetnika i umjetnica članova i članica HDLU, te izraditi vlastiti rad pod krošnjama Strossmayerovog šetališta. Raspored radionica možete pogledati OVDJE.