FOTO: Rodilje u Petrovoj obradovala pjesma RODA

Autor:: Zvonimira Ivanišević 5/10/2010 18:57

– Neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu…- čulo se ovoga ponedjeljka u jutarnjim satima ispred zagrebačke Petrove bolnice. Tom su pjesmom, povodom Majčinog dana, članovi Udruge RODA na simboličan način pokušali pokazati svoju solidarnost sa ženama koje nisu dobile mogućnost imati blisku osobu uza sebe za vrijeme porođaja.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-– Rodiljama se ne da za pravo da uz njih u tom, jednom od najosjetljivijih i najvažnijih životnih trenutaka, bude osoba koju odaberu bila to majka, sestra, prijateljica ili neka druga osoba koja ženi ulijeva osjećaj privatnosti i sigurnosti. Nije to samo otac djeteta, što neke bolnice dopuštaju, ali uvjetuju s položenim tečajem – rekla nam je Jasmina Fracassetti, izvršna direktorica udruge Roda.

Dodala je kako je iznimno zadovoljna odazivom članica Udruge ovoj akciji, posebice jer je okupljanje organizirano na radni dan.

Pjesma RODA izvukla je mnoge rodilje na prozore te izmamila osmijehe na njihova lica. Članice Udruge prolaznicima su podijelile i letke s tekstom pjesme i objašnjenjem zbog čega je započeta ova akcija.

FOTOGRAFIJE IZ PETROVE POGLEDAJTE U GALERIJI