FOTO: Pivo i hamburgeri za maturante čak 20 kuna

Autor: Boris CvetkovićAutor:: Maja Komljenović 5/18/2010 16:06

Ni ovogodišnja norijada nije prošla bez problema, pa je tako za jednog maturanta (19) slavlje završilo već u 11.15 sati. Na njega je, doznajemo iz Policijske uprave zagrebačke, na aveniji Dubrava naletjelo vozilo Hitne pomoći. Ozlijeđeni učenik prevezen je u bolnicu Dubrava, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Liječnička pomoć na istom je mjestu pružena još jednom mladiću koji je tamo završio zbog pretjeranog uživanja u alkoholu.

Tučnjave i demolirani tramvaji

Prema policijskim podacima, taj je mladić jedan od troje koji su toliko prekardašili s alkoholom da su se oprostili od Bundeka i prije nego su ga vidjeli.

Drugi mladić prevezen je u bolnicu Rebro, dok su jednu djevojku, kojoj je izmjereno samo 0,93 promila alkohola, preuzeli roditelji i odveli je kući.

Što se tiče materijalne štete, najviše će morati platiti ZET jer su maturanti uslijed slavlja razbili prozore na tramvaju broj 13., na jednoj ‘šestici’ su polupana svjetla, dok je još jedna 13-ica ostala bez PVC plastike. Doznajemo i kako je s velikogoričkog autobusa misteriozno nestala plastična oplata.

Uz to, zabilježeno je i nekoliko tučnjava među maturantima, no smirene su prije nego je došlo do većih ekscesa.

Učenici razočarani Bundekom, pola ih se raščistilo još u popodnevnim satima

Što se tiče samog slavlja na Bundeku, kamo je gradonačelnik Milan Bandić doveo maturante u tradicionalnoj povorci, ono je pomalo razočaralo učenike. 

Kako doznajemo, na zagrebačkom se jezeru se nalazilo čak šest i pol tisuća učenika, među kojima je i Maja Lena Lopatny. No, unatoč tome što je Grad za norijadu potrošio čak 300.000 kuna, što je doduše manje nego prijašnjih godina, mnogi su maturanti ostali razočarani ponudom.

-.-Pixsell-.-– Već su mi dosadni ovi demo bendovi. Stalno sviraju nešto svoje što nam nikako nije zabavno pa ćemo zabavu potražiti negdje dalje- rekla nam je jedna maturantica, s kojom se složio veći broj njenih kolega.

Podsjetimo, proslava maturanata službeno je započela u 11 sati okupljanjem na Trgu, gdje se okupljenima obratio Bandić pozvavši ih sve sa sobom na Bundek. Ove godine Grad im nije dao besplatno pivo, nego ga je, jednako kao i hamburegere naplaćivao čak 20 kuna. Većinu maturanta naljutile su ovako visoke cijene pa su pokušali prošvercati vlastitu cugu na Bundek.

Iako su zaštitari pomno provjeravali sve što se unosi, pa su mnogi ostali bez boca i boca alkohola, oni nešto domišljatiji ipak su uspjeli prošvercati alkohol i podijelili su ga s prijateljima.

Osim zabave na Bundeku, maturante očekuje i ludi provod u Fly! baru i to uz odličnog dj-a i promotivne cijene pića.

FOTOGRAFIJE S BUNDEKA POGLEDAJTE U GALERIJI