FOTO: Mravi pregazili Vukove i osvojili Kup

Pobjednici Kupa - KK Zagreb

Autor:: Tin Jandrašek 2/19/2010 23:52

-.-Marko Lukunic/ PIXSELL-.-Na kraju utakmice koja je završila 81-74, ostao je dojam kako su košarkaši Zagreba sasvim zasluženo pobijedili Cibonu i osvojili Kup. Kao i u polufinalnoj utakmici, najbolji strijelac u redovima Zagreba bio je fantastični Luka Žorić sa 24 poena, dok su kod Cibosa, Gordon i Bogdanović upisali 17 poena.

Zagrebov trener Denis Bajramović bio je presretan na kraju utakmice, jer je on od početka na Cibonu gledao kao laganog favorita.

– Pokazali smo karakter. Svaki moj igrač dao je maksimum, pa čak i iznad toga. Dečki su zaslužili ovaj Kup – izjavio je Bajramović.

Oslabljena Cibona, također je dala sve od sebe, no bez par ključnih igrača jednostavno nisu bili u stanju obraniti prošlogodišnji naslov. Trener Velimir Perasović mogao je samo čestitati protivniku.

-.-Marko Lukunic/ PIXSELL-.-Luka Žorić– Čestitam Zagrebu. Igrali su upravo onako kako i treba igrati. Bili su nadahnuti u napadu, a mi nismo imali energije i eksplozivnosti, i u obrani smo loše odigrali – svjestan je, Perasović bio trenutnih mogućnosti svoje momčadi, te je i on na kraju pohvalio sjajnog Žorića.

– Stvarao nam je probleme u trenucima kad Zagreb nije imao rješenja – završio je Velimir Perasović.

Inače, Zagrebaši su osvojili još dva pehara, i to za najboljeg igrača završnice Kupa, koji je pripao Damiru Mulaomeroviću i za najboljeg strijelca koji je otišao u ruke Luki Žoriću.

Kup Krešimira Ćosića košarkašima Zagreba uručio je gradonačelnik Milan Bandić.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA FINALA KUPA KREŠIMIRA ĆOSIĆA