Novi zakon vrijedit će samo za neke gradove

Krešo Beljak

Autor: Andrea Blažević 2/19/2010 22:50

Hrvatski sabor izglasao je novi zakon o usklađivanju plaća državnih dužnosnicima s plaćama lokalnih predstavnika koji će se početi primjenjivati od 1. ožujka 2010 godine. Tako ubuduće plaća koju primaju zagrebački gradonačelnik ili župan neće smjeti biti veća od one koju prima potpredsjednik Vlade, a ona je 14.000 kuna.

-.-mojajaska.com -.-Novi zakon primjenjivati će se i na plaće čelnika općina i gradova koji primaju pomoć iz državnog proračuna. Njihove će plaće biti smanjene za dodatnih dvadeset posto.

– Bilo je i vrijeme da se uvede reda u u plaće lokalnih službenika. Nije uredu da neki od lokalnih službenika imaju veće plaće od državnih, ali s druge strane smatram da to nije najveći problem u državi Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Jastrebarskog, Mihael Zmajlović.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, najvećeg grada u Županiji, od devet gradova u Zagrebačkoj županiji najnižu plaću ima. Plaća Dražena Barišića je 11.900 kuna dok njegov kolega iz Samobora Krešo Beljak ima najveću gradonačelničku plaću od 14.800 kuna.