FILMSKI SPEKTAKL NA ZATVARANJU 8. FANTASTIC FILM FESTIVALA!

Osmi Fantastic Zagreb Film Festival na fantastičnoj lokaciji Ljetne pozornice Tuškanac polako se približava svom završetku. Večeras u 21.15h starta danski SF triler QEDA

Foto: Press materijal

Godina je 2095. Oceani su preplavili zemlju, pitke vode više nema. Svijet je doživio ekološku katastrofu, a jedina nada čovječanstva je putovanje našeg glavnog junaka kroz vrijeme u 2017. godinu kako bi ispravio naše pogreške. Sat otkucava, hoće li uspjeti? Doznajte u danskoj SF avanturi.

Nakon svjetske i europske premijere na festivalima Sundance i Cannes, Fantastic Zagreb treći je festival u svijetu koji prikazuje jedan od najiščekivanijih filmova godine MANDY s genijalnim Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi. Godina je 1983., ljubavna priča Reda i Mandy pretvara se u noćnu moru, Cage naoružan motornom pilom i mitskom sjekirom kreću u krvavu osvetu protvi religijskog kulta. Jedinstveno filmsko iskustvo i crnohumorni akcijski horor s najluđim Cageom ikada večeras na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 23 sata.

8. Fantastic Zagreb Film Festival završava sutra, 08. srpnja, na uistinu spektakularan način: projekcijom vječnog remek-djela 2001: Odiseja u svemiru (2001: A Space Odyssey, 1968.) koje ove godine obilježava svoju 50-godišnjicu! Film monolitskih proporcija i kapitalno djelo sedme umjetnosti o kojem je sve odavno rečeno i jedinstveno filmsko iskustvo redateljskog velikana Stanleya Kubricka koje s pravom nosi titulu najvećeg filmskog spektakla u povijesti pokretnih slika i koje je zauvijek promijenilo SF žanr.

Uz filmski program ove godine organizatori su pripremili i atraktivnu multimedijalnu izložbu LUMINAR talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekatat Paola Gentilinija. Izložba je besplatna i otvorena za javnost od 24. lipnja do 12. srpnja.