Festival ‘Pjesma gradu na dar’ u Velikoj Gorici

Autor:: Dolores Malivuk 12/5/2009 13:44

‘Turopolje Dome Stari’, ‘Turopoljski lug’, ‘Turopolje Zavičaju’ samo su neki od naziva skladbi s bogatog repertoara koje će svi posjetitelji festivala moći poslušati na blagdan sv. Lucije 13. prosinca u dvorani Srednjih škola u Velikoj Gorici.

Stručni žiri izabrao je 22 skladbe, čije će emitiranje uskoro započeti u programu RVG-a. Na taj način i slušatelji će moći glasati i odrediti pobjednika festivala, a završnu će riječ dati stručno povjerenstvo. Dirigentsku palicu, ulogom ravnatelja festivala, zamijenio je Ivica Potočnik. Uz poznata imena tamburaške glazbe i na ovogodišnjem VGF-u svojih će pet minuta dobiti i oni koji tek traže svoje mjesto na glazbenoj sceni.

Velikogorički festival po prvi put je održan lani u prostorijama Pučkog Otvorenog Učilišta Velika Gorica i već je tada postigao zapažen uspjeh i veliki broj posjetioca. Za festival se tražila i karta više. Bila je to za Turopoljce prva prilika da uživaju u izvornim, zavičajnim pjesmama.

Cilj festivala obogatiti je glazbeni repertoar turopoljskog kraja i dati priliku skladateljima i tekstopiscima da opišu i opjevaju goričke, turopoljske, posavske i pokupske ljepote. I ove godine festival je pod punim pokroviteljstvom grada Velike Gorice i gradonačelnika. VGF i grad očekuju i Vas da postanete dio ovog glazbenog spektakla kojeg se ujedno i naziva ‘Pjesma gradu na dar’.