Dubrava je jedan od najsigurnijih kvartova

Autor: Jelena Jakšić 9/1/2012 10:51

Iako će mnogi građani smatraju kako je Dubrava jedan od najnesigurnijih kvartova u gradu Zagrebu, čini se kako statistika ipak pokazuje drugačije.

Naime, prema podacima Policijske uprave zagrebačke, Dubravu krasi epitet jednog od najsigurnijih kvartova u Zagrebu.

– Trenutno stanje glede stope kriminaliteta u prvih sedam mjeseci na području Gradske četvrti Gornja Dubrava , odnosno broj kaznenih djela na 1 000 stanovnika iznosi sedam, a na području Gradske četvrti Donja Dubrava stopa kriminaliteta iznosi osam kaznenih djela – otkrila je Marta Vrdoljak, iz odnosa s javnošću PUZ-a te dodala kako ovakvi podaci Dubravu stavljaju ispod prosjeka grada Zagreba.

-.-ilustracija-.-Vrdoljak također upozorava kako je jako teško i nerealno uspoređivati sigurnost kvartova.

– Je li jedan kvart sigurniji od drugog, ne možemo uspoređivati jer područje koje kvart pokriva i broj stanovnika koji u njemu živi, nije isti – ističe Vrdoljak.

Ipak, broj kazenih djela pokazatelj je kako se stanovnici Dubrave ne moraju pretjerano brinuti za svoju sigurnost, iako mišljenje nekih građana, nije takvo.

Neslužbeno doznajemo kako se stanovnici na području Trnja, Gornjeg grada i Maksimira ipak više moraju pobrinuti za svoju sigurnost, jer je broj kaznenih djela u ovim gradskim četvrtima znatno veći.