Promjenit će se naziv dijela Oporovečke ulice

Oporovečka ulica

Autor: Ana Kranjčić 9/1/2012 11:45

Na području gradske četvrti Gornja Dubrava nalazi se jedna od najvažnijih i najširih prometnica toga dijela koja se proteže od Avenije Gojka Šuška do Dankovečke ulice. Riječ je o Oporovečkoj ulici koja se na jednom svom dijelu razdvaja u dvije ulice. U tom slučaju javlja se problematika s obzirom da te dvije paralelne ulice nose isti naziv, a to je Oporovečka. Građani smatraju kako bi se nešto trebalo promjeniti po tom pitanju, odnosno svaka ulica bi trebala nositi svoj jedinstveni naziv.

– Što se tiče toga, mi ćemo najesen, sad u devetom mjesecu pokrenuti postupak. Vjerujem da ćemo do kraja godine problem riješiti. Problem nije od jučer, problem traje već jako dugo – istaknuo je Petar Tanić, predskednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava.

Navedeno je potvrdio i Gradski ured za katastar i geodetske poslove ističući kako se navedena ulica kolokvijalno naziva Oporovečka. Prema dostupnim evidencijama, nikada nije dobila službeno ime te su u tijeku aktivnosti da se to promjeni uz napomenu da ime ulice određuje Gradska skupština na prijedlog Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova, uz prethodno pribavljeno mišljenje Vijeća gradske četvrti na čijem se području ulica nalazi.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.