Dolores Lambaša: Postala sam muškobanjasta žena

Autor: Bojana Križić 3/29/2010 9:09

Iako još bez diplome, Dolores Lambaša i dalje upotpunjava svoj glumački životopis. Dobila je, naime, epizodnu ulogu u popularnoj domaćoj sapunici Najbolje Godine u kojoj se uhvatila u koštac sa svojom muškom stranom.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Na glumicu smo naišli prošlog tjedna. Njezin ‘dečko’ Josip Radeljak Dikan ju ni ovaj pun nije puštao iz vidokruga.

– Mediji koji su prevršili svaku mjeru pristojnosti i poštenja propadaju i sada su međusobno počeli raditi ono što su radili nama, a to je glođanje. Drago mi je da je tako, da se sve srušilo, jer za nove stvari treba izgraditi nove zdrave temelje. Mislim da smo dosegli virh nekulture i neukusa i mediji stvarno divljaju ko nikad – govori nam Dolores misleći na nedavno objavljene SMS poruke između Nine Pavića i Ive Pukanića i rat Večernjeg i Jutarnjeg.

Dolores dodaje kako ona vjeruje da je  svo zlo hrvatskog novinstva osjetila na svojoj tamnoputoj koži.

Ni ovoga puta Dolores nije iznenadila fotografe manom u stylingu. U savršeno skupoj haljini i vrtoglavo visokim potpeticama hodala je kroz prostorije kina Europa dok joj je tek isfrizirana kosa vijorila obavijena oblakom skupoga parfema. Nisu nedostajale ni umjetne trepavice i nokti, no za sada, to je jedino umjetno čime se Doly može pohvaliti.

Najbolje godine su joj, pa se o tome ne treba brinuti, no brine se o kritikama koje će dobiti na račun glume u ‘Najboljim godinama’. Sama je sebi, kaže, najveća kritika, i sada iščekuje da se počnu prikazivati epizode te domaće sapunice u kojima se ona pojavljuje.

– Šestog travnja počinju se emitirati moje epizode u Najboljim godinama, vjerujem da će biti smješno i zabavno – kaže Dolores koja se za ulogu morala uhvatiti u koštac sa svojom muškom stranom.

– Glumim sportašicu koja se pretvara da je muškarac, a na kraju ispadne da uistinu je muškarac. Zgusnuto je sve to u šest epizoda pa ne znam koliko će to izgledati vjerodostojno. Bilo je jako zabavno raditi, a to je najbitnije – priča nam Dolores uvjerena da je ulogu dobro odradila.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-– Mislim da je transformacija uspjela zbog toga što sa svaki put kada sam ušla u kabinu, u žensku garderobu, govorili su mi: ‘Gospodin, muškarcima je zabranjen ulaz’ – u smijehu će Doly.

I dok je njen kolega, glumac Goran Grgić, odbio angažman u Najboljim godinama zbog premalih honorara, Dolores se nije dala smesti. Privatila je ulogu i posrećilo joj se jer, bila je plaćena po danu, a zbog lošega vremena na setu je ostala puno duže nego je mislila. Priču je ispričala kolegi s velikim smješkom na licu.

>>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU S PROMOCIJE KNJIGE