Dolenec: Uvodimo dva nova pilot projekta stipendiranja

Grad Zagreb kontinuirano ulaže u kulturu, ali i u obrazovanje, rekla je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec, na redovnoj konferenciji za medije. Povećali smo i ulaganja u stipendije, dodala je Dolenec…

– Ove godine dolazimo do gotovo tisuća stipendija učenicima i studentima Grada Zagreba, na to smo iznimno ponosi. Želim najaviti da ćemo ove godine pilotirati dva nova programa. Pilotirati znači pokrenuti u eksperimentalnoj izvedbi ove godine, i prema interesu vidjeti hoćemo li ga ugraditi u redovite programe studiranja.

I ove godine stipendirat će se doktorandi, rekla je Dolenec…

– Mi sada pilotiramo novi program koji je usmjeren pomoći u kvaliteti doktorskih istraživanja, koji omogućava potpore za terenski rad, studentsko putovanje ili sudjelovanje na znanstvenoj konferenciji. To je program koji namjeravamo objaviti u svibnju, vidjeti kakav će biti interes, i prema interesu oblikovati ga u redovne programa Grada Zagreba u narednim godinama.

Stipendirat će se i srednjoškolci i studenati koji su pod međunarodnom i privremenom zaštitom…

– Vjerojatno znate da osobe pod međunarodnom i privremenom zaštitom imaju pravo na pun obuhvat socijalnih i obrazovnih prava. Trenutno se studenti mogu javiti na stipendiju Ministarstva znanosti, ali za učenike srednjih škola nema program. Ovim pilotom omogućavam stipendiranje učenicima i studentima, program namjeravamo objaviti u svibnju, te ga prema interesu uvrstiti u redovan program stipendiranja Grada Zagreba.

Sve potrebne informacije će na vrijeme biti objavljene na internetskim stranicama Grada Zagreba, zaključila je Dolenec.