Dodijeljene nagrade Luka Ritz – nasilje nije hrabrost

Na Međunarodni dan tolerancije učenicima osnovnih i srednjih škola dodijeljene su nagrade za promicanje humanosti i tolerancije među svojim vršnjacima.

Velike stvari kreću upravo od pojedinaca, a toga su svjesni i ovogodišnji dobitnici nagrade Luka Ritz- nasilje nije hrabrost. Luka Gnjidić i Patricija Marelja učinili su svojim primjerom vlastite zajednice ljepšim i tolerantnijim mjestima. Nagrade se dodjeljuju na Međunarodni dan tolerancije od 2010.godine u Gradskoj skupštini Grada Zagreba

– Bio sam iznenađen kada sam čuo da sam dobio nagradu. Ponašam se prema drugima kako bih htio da se i oni prema meni ponašaju. Mislim da nisam napravio jedno veliko dobro djelo, već više manjih. Nastojao sam uključiti i prijatelje u aktivnosti, a profesori su to prepoznali i nominirali me – izjavio je Luka Gnjidić, učenik Osnovne škole Dragutina Domjanića.

– Ova nagrada mi znači jako puno. Ja sam u sedmom nebu od devetog mjeseca odkad sam saznala da sam nominirana i to mi je samo poticaj da budem i dalje takva – istaknula je Patricija Marelja, učenica Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Ovogodišnji dobitnici istaknuli su se zbog svog angažmana u širenju humanosti i tolerancije, te svojim djelovanjem žele poručiti drugima da i oni sami mogu učiniti puno, a zajedno mogu još i više.