Dodijeljen je Volonterski Oscar za 2015. godinu

Autor: Zita Žunec Zoretić 2/26/2016 12:51

Anka Juričić, dobitnica je nagrade Volonterski Oscar za 2015. godinu. Ta umirovljenica nesebično pomaže drugima već više od 30 godina.

– U vama naprosto postoji jedan poriv da pomognete onima kojima ste potrebni, posebice osobama s posebnim potrebama, onima s manjim mirovinama i onima koji se teže snalaze. To vam čini zadovoljstvo i obogaćuje vas-  otkrila je najvolonterka Anka Juričić.

Ovo nije prva dodjela volonterskog oscara čiju važnost je prepoznao i grad Zagreb.

– Ovo je već sedmi put da Volonterski centar u suradnji s gradom Zagrebom dodjeljuje nagradu za najvolontera godine- objasnila je Andreja Pandurović Ugrin, voditeljica informativnog servisa Volonterskog centra Zagreb.

– Ovo je jedno od najljepših događanja u gradu Zagrebu. Ovo je dan zahvalnosti svim volonterima grada Zagreba koji uljepšavaju i oplemenjuju naš grad- izjavila je Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb

– Kao i svake godine Gradska skupština je pokrovitelj Volonterskom centru. Volonterski rad je posebno važan, u Zagrebu ima jako puno ljudi koji daju svoje slobodno vrijeme da bi pomogli drugim ljudima- rekao je Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Svaki volonter je pobjednik, kao i dvoje ostalih finalista koji također redovito pomažu drugima.

– Osjećaj da pomažeš drugome je jako ispunjujuć – izjavila je Dora Vukušić, volonterka Hrabrog telefona.

– Predivno je pomagati, radim to već dugo- podijelio je s nama Tomislav Čleković.

Volonteri su ponos našega grada! Ipak ima istine da pomažući drugima pomažemo i sebi.