Zagrebačka županija osigurala dodatnih 9,7 milijuna kuna za projekte gradova i općina

U 2017. godini gradovima i općinama Zagrebačke županije bespovratno je dodijeljeno 25 milijuna kuna

Zagrebačka županija dodijelit će gradovima i općinama sa svog područja dodatnih 9,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi

Od spomenutih 9,7 milijuna kuna za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijelit će se 4,9 milijuna kn, dok je za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona, energetsku obnovu javnih zgrada i turističku infrastrukturu izdvojeno 2,2 milijuna kn. Za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja, kojima se potiče obnova društvenih domova, cesta i područnih škola na ruralnom području dodijelit će se 2,6 milijuna kn.

Župan Stjepan Kožić je istaknuo kako Županija vodi brigu o uravnoteženom razvoju svih dijelova županije te da veliku pozornost posvećuje razvoju ruralnih krajeva.

– Želimo zadržati mlade na selu, a da bi to postigli moramo im osigurati uvjete za kvalitetan život poput škola, kvalitetne infrastrukture itd. – kazao je Kožić.

Također, Kožić se osvrnuo i na 7,2 milijuna kuna koje je Zagrebačka županija dodijelila putem bespovratnih potpora za poduzetnike.

– Početkom godine smo za ovu svrhu osigurali 3,2 milijuna kuna, ali zbog velikog interesa poduzetnika nedavno smo rebalansom proračuna sredstva povećali za 125 posto, tj. na ukupno 7,2 milijuna kuna. Tim bespovratnim sredstvima želimo pomoći našim poduzetnicima koji iz godine u godinu ostvaruju iznimne rezultate u poslovanju i Zagrebačkoj županiji osiguravaju status jedne od gospodarski najrazvijenijih županija u Hrvatskoj – rekao je župan.

U ime prisutnih gradonačelnika obratio se gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec koji je istaknuo da ovakav način suradnje između Županije i njenih gradova i općina treba nastaviti i ubuduće te da će dobivena sredstva biti kvalitetno utrošena na zadovoljstvo svih građana.

Načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek zahvalio je Županiji u ime općina potpisnica ugovora na ovoj financijskoj pomoći.

– Ova potpora dolazi u prave ruke onih koji su prvi u doticaju s građanima i najbolje znaju prepoznati njihove potrebe – istaknuo je Funtek.

Suradnju između gradova, općina i Zagrebačke županije Kožić je ocijenio iznimno kvalitetnom.