OŠ VINKO ŽGANEC: Započeli radovi nadogradnje i rekonstrukcije

Predviđena je izgradnja novog učeničkog bloka s devet učionica, rekonstrukcija starog djela škole te zamjena krova

17 milijuna kuna s PDV-om vrijednost je radova kojom će se obnoviti, odnosno nadograditi, Osnovna škola dr. Vinko Žganec koja se nalazi u zagrebačkom naselju Kozari bok. Radovi bi prema planovima trebali trajati 14 mjeseci.

– Radi se o dogradnji devet učionica. Kada se napravi tih devet učionica pristupit će se rekonstrukciji starog djela škole tako da će se neke učionice spojiti, a neke malo skratiti- upućuje Tatjana Operta, pomoćnica pročelnika za građenje objekata društvene djelatnosti i stanogradnje.

Škola će dobiti i novi krov, te će ovim radovima ujedno proći i kroz energetsku obnovu.

– U cilju energetske obnove instalacije koje su sad na loživo ulje zamijenit će se s plinskim instalacijama, kako bi se što manje energenata trošilo- nadodaje Mato Mauhar, voditelj Odjela za građenje objekata, obrazovanja, tehničke kulture i sporta.

Broj učenika u ovoj školi, kojih je trenutno 730, iz godine u godinu raste, kao i cijelom zagrebačkom području.

– Svake godine imamo sve veći broj prvašića. U ovoj školskoj godini imamo 1500 više prvašića nego li je osmaša završilo osnovnu školu. Prema tome ovdje je nužno proširiti školu. Od sljedeće školske godine imat ćemo bolje uvjete za naše najmlađe ovdje u Kozari boku da se mogu primjereno školovati- objašnjava Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.