DOČEK NOVE GODINE U ZAGREBU: Tisuće na trgu, proslave diljem grada!

Ponoć je odbrojao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a nakon toga, sve prisutne je oduševio petominutni vatromet s nebodera na glavnom zagrebačkom trgu

I tako smo sinoć ušli u Novu, 2018. godinu. Diljem zemlje velika slavlja, vatrometi i lijepe želje. Na glavnom zagrebačkom trgu u proslavi Nove godine pridružilo se preko pet tisuća ljudi, a zabavljali su se uz ritmove Doris Dragović i Tončija Huljića. Ponoć je odbrojao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a nakon toga, sve prisutne je oduševio petominutni vatromet s nebodera na glavnom zagrebačkom trgu.

Sretna Nova godina svima!

Posted by Zagrebancija.com on Sonntag, 31. Dezember 2017

Prije svečanih i raskošnih obilježavanja nove godine, u Zagrebu postoje i oni koji ju obilježavaju nešto skromnije, ali punih srca. U prihvatilištu za beskućnike u Kosnici korisnici su novu godinu dočekali uz objed i druženje, a tradicionalno ih je posjetio i Milan Bandić.

– Svake godine u isto vrijeme, par sati prije Nove godine obilazimo Kosnicu. Ovdje je 112 ljudi, u Zagrebu nema nitko da spava na ulici, ima svatko smještaj i obrok. Mnogi ljudi se nađu na stranputici, to je cijena tržišne utakmice. Koliko god društvo bilo razvijeno, uvijek ima onih koji su na margini. Njima je pomoć potrebna. Želim im da ovdje ne budu toliko dugo ili ne daj bože cijeli život – izjavio je Milan Bandić.

No, kao i uvijek, ne mogu svi ulazak u Novu godinu slaviti- nego ju obilježavaju radno. Hitna pomoć do ponoći nije imala niti jednu intervenciju zbog ozljeda izazvanih petardama i vatrometima, no bilo je 150 intervencija, što je više nego uobičajno. Taj broj porastao je nakon ponoći.

– Zadovoljstvo mi je reći da prema intervencijama Hitne pomoći za sada nije bilo niti jedne ozlijede ekslopzivnim napravama, hvala svima na tome. Na terenu je 13 timova hitne pomoći, dosada je bilo 150 intervencija što je nešto više nego uobičajno, ali za sada možemo reći da je sve relativno mirno- izjavila je ravnateljica Hitne pomoći NZZHM Grada Zagreba Silvija Hunjadi.

Nadamo se da hitna neće imati puno posla!

Posted by Zagrebancija.com on Sonntag, 31. Dezember 2017

Nad građanima su bdjeli i vatrogasci. Uz čaj su u Savskoj čekali spremno na poziv i izlazak na teren.

-Jedna od najtežih godina za zagrebačke vatrogasce, pet ozliježenih vatrogasaca, 3500 intevencija, cijeli niz velikih intervencija. Današnju noć smo zadnjih šest godina dočekali na putu prema intervenciji, pa vjerujemo da će tako biti i danas. Danas smo imali šesnaest intervencija- izjavio je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Zbog straha od terorističkih napada, policijske snage bile su na nešto većem stupnju pripravnosti, a čitav doček protekao je bez većih incidenata.

– Moram reći da smo zadovoljni sa stanjem sigurnosti na području grada. Novogodišnja noć protječe u redu, imamo više snaga na terenu, razina sigurnosti je na većem stupnju. Na trgu je preko 5000 ljudi, nismo imali nijedan incident- izvjestio je Marko Rašić, načelnik Policijske uprave zagrebačke.