​Djeca Zagreba za djecu Benina

10. svibnja, učenici OŠ Dragutina Kušlana ponovno će u školskoj dvorani svirati i pjevati za svoje male prijatelje iz Afrike

Već ​jedanaestu ​godinu zaredom, u Osnovnoj školi Dragutina Kušlana u Zagrebu održava se humanitarn​i​ koncert ​”Moj prijatelj živi u Beninu” u sklopu kojeg se prikupljaju sredstva za ​pomoć ​djevojčicama koje žive u sirotištu u Beninu.

Nakon dvije godine pauze, u utorak, 10. svibnja, učenici OŠ Dragutina Kušlana ponovno će u školskoj dvorani svirati i pjevati za svoje male prijatelje iz Afrike, a podršku u tome će im dati i naša poznata violončelistica Ana Rucner i bubnjar Marko Duvnjak.

​”Kako dvije godine nismo mogli održati naš tradicionalni koncert, ​sretni smo što ove godine možemo nastaviti sa našim 11.​ ​po redu ​h​umanitarnim  koncertom za djevojčice u dječjem sirotištu, u selu Hondji u Beninu,​ ​koji se ​u našoj školi ​održava ​još ​od 2009​.​ god​ine”, naglašava Ružica Lice, inicijatorica akcije iz Udruge Anđeosko srce i vjeroučiteljica u OŠ Dragutina Kušlana. ​”​Moj prijatelj živi u Beninu​”​ zajednička ​je akcija ​zagrebačke ​O​Š​ Dragutina Kušlana i Udruge Anđeosko srce​ koja je uz pomoć dobročinitelja iz Hrvatske i inozemstva pomogla u izgradnji sirotišta u Beninu, u kojemu živi 30 djevojčica bez roditeljske skrbi.​ Ružica Lice, koja je neko vrijeme provela u Beninu prisjetila se samih početaka pokretanja ove hvalevrijedne akcije. ​

​”​Nakon boravka u Beninu,​ ​duboko su me potresli teški uvjeti života djece bez roditelja,​ ​osamljenost,​ ​strah,​ ​život na ulici,​ ​glad,​ ​bolesti,​ ​jednom riječju, nezamislivo siromaštvo. Činjenica je da je čovjek zaboravio na jezik ljubavi,​ ​sućuti, dostojanstva​ i​ pravednosti​ dala mi je snage da zajedno s brojnim volonterima pokrenemo humanitarnu akciju  za pružanje pomoći djeci u toj zemlji.​ ​I zaista, t​ako je malo potrebno da svako dijete ima dom,​ ​ljude koji ga vole i pomažu​”, kaže Ružica Lice koja je od samih početak aktivna u Udruzi Anđeosko srce.

Ana Rucner rado se pridružila ovoj akciji i pozvala sve dobre ljude da dođu na koncert, ili da svoje priloge uplate na račun akcije kojom će se djevojčicama iz sirotišta u Beninu pomoći u školovanju i svim životnim potrebama.
“Jako je važno činiti dobro, a posebno onima koji su najranjiviji, a to su prvenstveno djeca. Tako je malo odricanja potrebno da nekome promijenimo život, zato vas pozivam da zajedno otvorimo svoja srca i da pomognemo djevojčicama iz Benina”, poručila je Ana Rucner ususret koncertu “Moj prijatelj živi u Beninu.

​Ukoliko ste u mogućnosti podržati akciju “Moj prijatelj živi u Beninu”, možete to učiniti na licu mjesta tijekom koncerta koji će se održati 10. svibnja u 19 h, ili pak putem uplate na račun Udruge Anđeosko srce: ​
HR0224070001100471904