Desetorica protiv Bandića na skupštini Holdinga

Novi prostori Zagrebačkog holdinga na Vukovarskoj

Autor: Sanjin Španović 12/29/2009 20:07

Dan nakon blagdana Sveta tri kralja u Zagrebačkom holdingu po prvi puta će se sastati 11 “kraljeva” najveće tvrtke u Zagrebu. Ivo Čović, za 7. siječanj sazvao je sjednicu skupštine Zagrebačkog holdinga, potvrdio nam je jedan od najbližih suradnika predsjednika Uprave.

Iako se tijekom dana nije čuo sa Milanom Bandićem jer mu se ovaj nije javljao na mobitel, Čović je odlučio poslati poziv svim članovima proširene Skupštine, dakle 11 gradskih zastupnika.

– Uprava Holdinga je prihvatila prijedlog predsjednika Uprave za plan poslovanja za 2010. godinu. Ta točka biti će najvažnija na prvom sastanku proširene skupštine – rekao nam je Čovićev bliski suradnik.

Nakon sazivanja skupštine, doznajemo, odmah će se na toj sjednici usvojiti i novi pravilnik Skupštine i izabrati zamjenika predsjednika Skupštine. Zamjenik će sasvim sigurno doći iz redova SDP-a i to bi mogla biti Mirela Holy.

U Skupštini Holdinga iz redova vlasti sjedit će SDP-ovci Boris Šprem, Jurica Meić, Miran Martinac i Mirela Holy, HSU-ovka Vesna Brezić i nezavisna Tatjana Holjevac, a iz redova oporbe HDZ-ovac Jasen Mesić, nezavisni Velimir Srića, HNS-ov Radimir Čačić i HSLS-ov Darinko Kosor.

Podsjetimo, Čović je već na Badnjak održao sastanak Uprave Holdinga na kojem se pokušao usvojiti plan poslovanja za iduću godinu. Nakon te sjednice, predsjednik Uprave Holdinga je želio poslati plan predsjedniku Skupštine Holdinga, tj. Milanu Bandiću, te uz to i poziv za sjednicu proširene Skupštine Holdinga koju bi se trebala održati u srijedu.

No, to se na Badnjak nije dogodilo. Kako doznajemo, Čović nije prihvatio plan poslovanja jer se neke stavke u njemu moraju ipak doraditi. Zbog toga su do danas odgođeni daljni planirani koraci oko sazivanja Skupštine.

Tako je izgleda završila velika bitku zvana skupština Holdinga koju već nekoliko mjeseci vode SDP-ovci sa ostalim oporbenim strankama na jednoj, te Milan Bandić kao gradonačelnik na drugoj strani.