Delegacija Grada Zagreba uz Mirogoj posjetila i Šestinsko groblje

Autori: Margarita Weisz, FOTO: Jabuka Tv 10/31/2016 14:07

Na čelu s predsjednikom Vlade uoči blagdana Svih svetih predstavnici državnog vrha položili su vijence i zapalili svijeće pred spomenikom Zida boli, zatim pred Križem hrvatskih branitelja, na grobu dr. Franje Tuđmana, pred Središnjim križem na Mirogoju te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

– Danas sam u okviru državnog izaslanstva izrazio poštovanje prema prije svega hrvatskim braniteljima, onima koji su dali žrtvu za Hrvatsku kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu kojem smo izrazili smo naše poštovanje i naša sjećanja. Učinili smo ono što državni vrh treba učiniti u ovakvim prigodama – rekao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Pleknović.

Delegacija Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom također je odala počast žrtvama Domovinskog rata kao i prvom hrvatskom predsjedniku, uz jasnu poruku.

– Ovo ja zovem memorija hrvatske pomirdbe jer ovdje smo svi isti i prisjećamo se svojih najmilijih. Prisjećamo se naših najmilijih kao i onih koji su zaslužni da danas živimo u miru, slobodi i demokraciji – istaknuo je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Uz već tradicionalno polaganje vijenaca na groblju Mirogoj izaslanici Grada Zagreba, a na inicijativu predstavnika Gradske četvrti Šestine, ove su godine na Šestinskom groblju položili vijence na grobu utemeljitelja park šume Sljeme Albina Leusteka, kod glavnog raspela te na grobu dr. Ante Starčevića.

– Mislim da treba popularizirati i obilaziti ostala groblja na blagdan Svih svetih, ne samo centralno groblje Mirogoj. Trebamo se sjetiti i ostalih znamenitih ljudi iz hrvatske povijesti. Tako smo na Sestinskom groblju zapalili svijeće u spomen Ocu domovine dr. Anti Starčeviću – zaključio je gradonačelnik.