Danska dijetna senzacija stigla u zagrebačke knjižare

Proglašena “najjednostavnijom dijetom na svijetu”, skandinavska Sense dijeta, osmišljena na znanstvenome zdravom razumu pomaže mršavjeti mjereći hranu šakama. Nakon dugog čekanja, knjiga je predstavljena i u Zagrebu

Suzy Wengel godinama se bezuspješno borila s viškom kilograma, a kad je otkrila jednostavan i učinkovit pristup prehrani, morala ga je podijeliti s javnosti. Tako je nastala knjiga “Skandinavska Sense dijeta”.

– Borila sam se pretilošću 17 godina, dok jednog dana nisam odlučila da je dosta. Promijenila sam svoj način života, počela jesti zdravije te se nakon 19 mjeseci vratila na normalnu težinu. Knjigu sam napisala 2014. godine, a nakon što su čitatelji počeli slušati moje savjete, uslijedili su nevjerojatni rezultati – ispričala je autorica knjige.

Sense dijeta djelotvorna je upravo zbog toga što se ne radi o običnoj dijeti nakon koje se vrate izgubljeni kilogrami, već o promjeni načina života.

– Ne radi se samo o tome kako se zdravo hraniti, već i o načinu na koji treba razmišljati o namirnicama. To je jednostavan sustav u kojem učite kako jesti dobru hranu poput povrća i proteina, u zdravim kombinacijama, kako bi vam šećer u krvi ostao stabilan, a da se istovremeno osjećate siti – zaključuje Wengel.