Naučite od vatrogasca kako se spušta po “onoj” cijevi i upoznajte Hrabrog Hrvoja

U dimnoj kući djeca će naučiti koje opasnost vrebaju u požaru, dok će se u požarnoj kući moći okušati u gašenju požara. Bit će ozložena i najnovija vozila, te oprema

Foto: Press materijal

Kako izgleda svakodnevica u vatrogasnoj postaji, kako se spušta po “onoj” cijevi o zašto vatrogasci nose čizme preko hlača, samo su neka pitanja na koja će odgovore moći dobiti svi koji ove subote posjete Savsku cestu 1.

Naime, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba otvara svoja vrata građanima od 9 do 14 sati kako bi pozvali na odgovornost i educirali mlade o prevenciji od nastanka požara i ispravnom postupanju u slučaju nastanka i gašenja požara.

Građane očekuju radionice na temu sigurnost prometa, utrka oblačenja “Civili vs. vatrogasci”, utrka za najmlađe “Mini Fire Combat”, labirint za vježbanje u kojem se najmlađi mogu igrati. U dimnoj kući djeca će naučiti koje opasnost vrebaju u požaru, dok će se u požarnoj kući moći okušati u gašenju požara. Bit će ozložena najnovija vozila i oprema za gašenje požara, spašavanje s visine, iz ruševina, prometnih nesreća. U bazenu će se moći voziti u vatrogasnom čamcu i vidjeti vatrogasce ronioce na djelu, naučiti kako NE gasiti požar ulja, te upoznati maskotu zagrebačkih vatrogasaca Hrabrog Hrvoja.
Tu je i prigodni program koji spremaju Zagrebačke mažoretkinje i Počasna vatrogasna postrojba , ali i čašćenje grahom i malim poklonima.

U prosjeku ovu godišnju akciju posjeti između 2 i 3 tisuće posjetitelja, stoga svratite i vi u subotu, 7. listopada, u prostore Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba u Savskoj cesti 1.