DAN NARCISA: Udruga sve za nju pokreće novu javnozdravstvenu akciju

Udruga SVE za NJU je na današnjoj konferenciji za novinare najavila novu kampanju „Budimo zajedno - Utrka za fajterice“ povodom 10 godina rada Udruge i Dana Narcisa. Kampanja će se održati u subotu 24.03.2018. od 10 – 14 sati u Parku Zrinjevac

Dan narcisa obilježava se prve subote u proljeću i niz godina ima važnu ulogu u osvješćivanju javnosti o načinima i važnosti ranog otkrivanja raka dojke. Udruga SVE za NJU osnovana je 21. ožujka prije 10 godina i Dan narcisa na neki način obilježava i kao svoju godišnjicu postojanja. Ove godine zajedno SVE za NJU i Hrvatski zavod za javno zdravstvo tim povodom organiziraju javnozdravstvenu akciju „Budimo zajedno – Utrka za fajterice“ u Parku Zrinjevac. Akciju podržavaju: Hrvatsko društvo za internističku onkologiju, Hrvatsko farmaceutsko društvo, Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska udruga medicinskih sestara, Udruga studenata medicine CroMSIC, Koordinacija hrvatske obiteljske medicine, Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Medicinski fakultet Sveučilište u Zagrebu i Klinički bolnički centar Zagreb.

Tema javnozdravstvene akcije je zajedništvo u liječenju i brizi za bolesnice. Na akciji će se tako ujediniti svi koju pružaju podršku bolesnicama: članovi njihovih obitelji, prijatelji te predstavnici svih organizacija koje pružaju podršku akciji, a među njima su onkolozi, medicinske sestre, farmaceuti, liječnici obiteljske medicine, studenti, djelatnici HZJZ i drugi, i naravno predstavnici Udruge.

Na događanju će, tradicionalno, na edukativnim štandovima HZJZ i SVE za NJU građanima biti dostupne informacije i edukativni letci o prevenciji i Nacionalnom programu za rano otkrivanje raka dojke te o programima Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka i članovima njihovih obitelji.

Nakon Utrke za fajterice organizatori su pripremili posebno događanje „Dream team štafetu“ u kojoj sudjeluju u ime svih oboljelih Ana Pavlović, Iva Grgić Ozimec i Ljiljana Pranjić. Program će voditi Bruno Šimleša i Frano Riđan.