DAN GRADA ZAGREBA: Organizirano besplatno razgledavanje grada i vožnja turističkim busom

Povodom Dana Grada Zagreba, građanima je pružena prilika da se besplatno provozaju prvim panoramskim autobusom, koji je krenuo s Kaptola. Skupina građana, tom je prilikom razgledala Donji Grad i upoznala sve znamenitosti i skrivene kutke naše metropole

Dan Grada Zagreba proslavljen je na poseban način. Svi zainteresirani mogli su besplatno razgledati grad.

– Krenuli smo od Trga bana Josipa Jelačića prema Zrinjevcu do Umjetničkog paviljona, gdje ćemo pogledati izložbu ‘Šuma’ s našim sugrađanima i gostima našeg grada. Nakon toga, idemo prema Botaničkom vrtu i tu završava naša tura – objasnila je Anđelka Vincek, predsjednica Društva turističkih vodiča Grada Zagreba.

Ugodnoj šetnji pridružio se i zagrebački gradonačelnik, koji je pozvao sve prisutne da se, u daljnje razgledavanje grada, upute kroz vožnju panoramskim autobusom.

– Vožnja traje oko sat vremena, a busevi su stalno puni. Sve je više turista, a kako stvari stoje, čini se da ćemo do kraja godine morati nabaviti još najmanje dva ovakva autobusa – istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Razgledavanje je pobudilo interes posjetitelja iz susjednih zemalja, kojima se ovaj način upoznavanja Zagreba jako svidio.