Da može, Bandić bi i na Pantovčaku uveo drugu zonu

Simpatična fotomontaža koja povezuje Bandićevu kandidaturu i naplatu parking već nekoliko dana kruži internetom

11/15/2009 22:28

Od sinoć, vidim, moj susjed više se ne parkira pod trešnju u svom vrtu. Veli, to je sad parking-zona. Ako je voćka, onda je druga zona, a ako je obično stablo koje ne rađa, to je treća. Sad je pod trešnjom onaj svima poznati i dragi žuti znak koji nas obavještava da je tu maksimum zadržavanja 120 minuta.

-.--.-Zašto da plaća, kaže susjed, kad može parkirati u svom podrumu, samo ako nalije malo betona po stepenicama. Premda, za dovitljive prigradske ljude koji posegnu za vlastitim podzemnim prostorijama uskoro će biti dogovorena treća zona. Pa vi birajte: bačve vas i dalje ništa neće koštati.

To je zbilja konjski posao, kao što naš predsjednički kandidat i glavni čovjek za naplatu parkiranja Milan Bandić kaže: proglasiti svaki milimetar Lijepe naše “Parkplatzom”. Tako je u cijeloj Europi, kaže. Tamo ljudi valjda plaćaju parkiranje i dok čekaju autobus, jer svojim tijelima zapremaju bus-stanicu. Napredno je to, proeuropski i prozapadnjački. Premda, Bandić pazi da ne pretjeruje s tom Europom.

Prva mu je Hrvatska, kaže, a tek onda sve ostalo: što se njega tiče, možemo postati članicom Ujedinjenih arapskih emirata, ako bi to bilo bolje za nas. U svakom slučaju, naš Milan o svemu će razmisliti konkretnije tek kad postane predsjednikom.

Prije toga, u svojim će nastupima biti općenit poput neke kandidatkinje za miss: “želim dobro svojoj zemlji i cijelom svijetu, a o ostalome tek kad ponesem lentu.” Do tada, preostaje nam samo da se divimo novim i novim drugim zonama.