Čičin Šajn naljutila Čovića: Čeka ju jezikova juha

Autor: Sanjin Španović 12/22/2010 22:42

Nakon što se, koliko – toliko, stišala bura oko raskola u SDP-u, na zagrebačkoj političko gospodarskoj sceni rodio se novi sukob i raskol.

Članica Uprave Alenka Košiša Čičin Šajn održala je u srijedu konferenciju za medije zajedno sa direktorom podružnice Stanogradnja Filkom Ceznerom o Holdingovim stanovima u Sopnici Jelkovec i novim modelima prodaje. No, tu konferenciju održala je u prostorijama gradskog HNS-a, a ne Holdinga što je razbjesnilo inače mirnog predsjednika Uprave Holdinga Ivu Čovića.

Glasnogovornik Holdinga: Neprihvatljivim ponašanjem nanosi štetu ugledu tvrtke

To nam je u razgovoru potvrdio i Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga koji je najavio razgovor Ive Čovića i Alenke Košiše Čičin Šajn.

– Držimo apsolutno neprimjerenima da zaposlenici Holdinga za vrijeme radnog vremena nastupaju na stranačkim tiskovnim konferencijama te iznose poslovnu problematiku tvrtke. Ivo Čović pozvat će na razgovor članicu Uprave, te voditelja podružnice Stanogradnja te im dati do znanja da su takvi postupci neprihvatljivi i nanose štetu ugledu tvrtke – kaže nam Dušan Viro.

Na naše pitanje bi li Košiša Čičin Šajn mogla napraviti istu tu konferenciju u Holdingu da je željela Viro je odgovorio da ne samo da je to moguće, već da je i apsolutno poželjno.

– Mi smo to saznali od novinara za konferenciju. Pa naravno da je mogla, ne samo da je to naš interes kao Holdinga, već i pravo dotične kao članice Uprave. Pa Uprava je donijela tu odluku, nisu to odluke HNS-a – rekao je Viro.

Alenka Košiša Čičin Šajn pak je tportalu odgovorila kako je presicu sazvala kao članica predsjedništva GO-a HNS-a, a ne članica Uprave Holdinga.

Lagala novinaru o svojoj funkciji u HNS-u?

No, to ipak nije istina obzirom da je u pozivu medijima dotična navedena kao članica Uprave Holdinga, a Filko Cezner kao direktor Stanogradnje. Također, Košiša Čičin Šajn nije članica predsjedništva HNS-a što jasno piše i na stranačkim stranicama.

-.-Renato Brandjolica/PIXSELL-.-Ivo Čović, predsjednik Uprave Holdinga namjerava očitati bukvicu Alenki Košiši Čičin Šajn. Kazniti je ne može, već je to posao NO HoldingaCezner se, prepričavaju kolege, na konferenciji pokušao izvući da nije član HNS-a. No, poznato je već da je upravo on bio velika želja Radimira Čačića, čiji je pomoćnik bio dok je Čačić bio ministar graditeljstva, za tu poziciju.

Ovim potezom zapravo je priznata politička trgovina HNS-a, HSLS-a i SDP-a mjestima direktora podružnica što je Ivo Čović uporno negirao medijima dok ju je Čačić priznao jednom prilikom.

Hoće li na kraju Košiša Čičin Šajn snositi konsekvence ili ne nije na Ivi Čoviću, već na Ivi Družiću, predsjednik NO-a Holdinga. Toga je svjestan i Dragan Kovačević, predsjednik gradskog HNS-a, ujedno i član NO Holdinga.

Dragan Kovačević: Bolje im je da rade, nego da održavaju presice. A ako ih održavaju nek se usklade

– Članovi Uprave su jednaki i nikakve sankcije prema nekom od njih ne može davati predsjednik Uprave. To je uloga NO Holdinga i Skupštine. Sigurno je da bi bilo dobro da članovi Uprave na čelu sa predsjednikom malo bolje surađuju i koordiniraju svoje nastupe. Najbolje bi im ipak bilo da se uhvate posla i svi zajedno rade za ono što su izabrani. Mišljenja sam da Uprava u cjelini nije još dostigla točku svoje maksimalne iskoristivosti. Nažalost, čak nije ni blizu – kazao nam je Kovačević.

Na naše jasno pitanje smatra li da je njegova članica stranke pogriješila sa ovom presicom u prostorijama HNS-a nismo dobili jasan odgovor.

– Svakako treba reći da svaki član neke političke stranke može iznositi svoje stavove unutar prostorija te iste političke strane. Sa te strane nije pogriješila, ali bi bilo dobro da pitanja što se tiču Uprave budu malo bolje usklađena među članovima Uprave – odgovorio je Kovačević.