FOTO: Film o Churchillu stigao u kina, a svi su gledali samo u Bornu Rajić

Film o savezničkom iskrcavanju u Normandiji, poznatom kao famozni Dan D, okupio je mnoga poznata imena poput Saše Kopljara i Danijele Trbović

Ljubitelji dobrog filma sinoć su se okupili u Kaptol Boutique Cinema by CineStar gdje se održala premijera filma o poznatoj povijesnoj ličnosti Winstonu Churchillu.

Film o savezničkom iskrcavanju u Normandiji, poznatom kao famozni Dan D, okupio je mnoga poznata imena poput Saše Kopljara i Danijele Trbović.

Posebno je upadljiv i ovoga puta bio styling Borne Rajić koja je odjenula žarko plave hlače prozračnog materijala, crni top, dok je na glavi nosila bogatu zelenu maramu. Sve je dodatno začinila cipelama na punu petu.

Domaćini premijere bili su Britanska Poslovna Komora Hrvatska (BBCC) i Blitz-Cinestar,  a uoči ekskluzivnog prikazivanja filma gosti su uživali u WOW Baru Kaptol Boutique Cinema u stilu Churchilla, uz poznati gin Tanqueray i kubanske cigare, omiljeno piće i cigare po kojima je bio prepoznatljiv.

Biografska drama redatelja Jonathana Teplitzkya provela je gledatelje kroz najvažnija 24 sata britanskog premijera Winstona Churchilla neposredno prije poznatog iskrcavanja u lipnju 1944. Dok su savezničke snage stajale na južnoj obali Velike Britanije, spremne na invaziju nacistički okupirane Europe, čekali su Churchillovu konačnu odluku hoće li se invazija uopće dogoditi. Bojažljiv da se ne ponove pogreške iz Prvog svjetskog rata, Churchill se morao suočiti s kontinuiranim kriticizmom od strane svojih političkih suparnika; Generala Eisenhowera i Montgomeryja. Jedinu i potpunu podršku imao je u svojoj genijalnoj supruzi Clementine, koja je mogla zaustaviti premijerov fizički i mentalni kolaps i pomoći mu da donese prave odluke. Ulogu britanskog premijera utjelovio je Brian Cox, dok je lik supruge Clemetine odigrala sjajna Miranda Richardson.

Chruchill, u distribuciji Blitza, započinje s prikazivanjem u CineStar kinima od sutra, a kupnja ulaznica moguća je na blagajnama kina i online.