Policija pronašla 23 kilograma marihuane, amfetamine i pištolj

Tijekom kriminalističkog istraživanja 31-godišnjaku je oduzeto 1.900 kuna za koje se sumnja da su pribavljeni preprodajom droge

Foto: Policijska uprava zagrebačka

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Osumnjičeni je prilikom provjere identiteta policijskim službenicima iz svog ruksaka dragovoljno izručio 600,6 grama marihuane pakirane u jedan paket PE folije i dva vakumirana PE paketa, 6 tableta MDMA pakirane u 3 PE paketića, 2,6 grama amfetamina pakiranog u PE vrećicu te digitalnu vagu s tragovima droge, dok mu je tijekom kriminalističkog istraživanja oduzeto 1.900 kuna za koje se sumnja da su pribavljeni preprodajom droge.

Jučer, 13. lipnja 2017., pretragom stana kojim se koristi osumnjičeni, policijski službenici pronašli su ukupno 22.493 grama marihuane pakirane u 22 PE paketa, 26 grama amfetamina pakiranog u jedan PE paketić, četiri digitalne vage te aparat i vrećice za vakumiranje droge te pištolj marke Astra-Unceta kalibra 6,35 mm, s pripadajućim spremnikom i 45 komada streljiva kalibra 6,35 mm.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.