Cedevita ispustila veliku prednost sa poluvremena

Autor: Boris Matijašević 11/17/2009 22:25

U 8. kolu NLB lige Cedevita je u dvorani Sutinska vrela poražena od ljubljanske Union Olimpije sa 70:73 ( 27:20, 20:15, 30:17, 20:21 ). Iako su na poluvremenu vodili sa dvanaest pogodaka razlike, košarkaši Cedevite su trećoj trećini postigli samo tri koša. Što se na kraju pokazalo presudnim za konačni rezultat dvoboja.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Početak utakmice kao i cijelo prvo poluvrijeme ničim nisu ukazivali na takav krajnji ishod. Na poluvrijeme se otišlo sa +12 za domaće, u prvom redu zahvaljujući nadahnutoj igri Andrije Žižića koji je u tom razdoblju postigao 20 koševa od ukupno 29 s koliko je završio utakmicu. No, u trećoj četvrtini došlo je do velikog pada u igri domaćih. To najbolje potvrđuje činjenica da su postigli samo tri koša, dok je protivnik ubacio 17.

– Šteta, velika šteta! Propustili smo izglednu priliku da upišemo pobjedu protiv jedne od najjačih momčadi u ligi. Što se dogodilo u trećoj četvrtini? Teško je reći. Nije bilo mirnoće, nervoza se sve više uvlačila među nas – izjavio je playmaker domaćih Srđan Subotić, ujedno najavivši da će Cedevita već u slijedećem kolu tražiti popravni ispit.

– U slijedećem kolu gostujemo kod Radničkog u Kragujevcu, i tamo ćemo pokušati nadoknaditi propušteno u današnjoj utakmici.

Slična razmišljanja čuli smo i od trenera domaćih, Slobodana Subotića.

-.-Petar Glebov/PIXSELL-.-– Iako bi se moglo pomisliti drugačije, nisam u potpunosti nezadovoljan. Protiv jedne kvalitetne momčadi odigrali smo dobru obranu, ali “zaštekao” je napad. Ova tri postignuta pogotka naš su neslavni rekord – rekao je trener domaće momčadi.

Usprkos pobjedi, trener gostiju Jure Zdovc nije odisao prevelikom srećom. Evo njegovog razmišljanja:

 – Ne mogu biti zadovoljan. Iako smo odigrali bez izuzetno važnih Bećirovića i Ilijevskog, u prvom poluvremenu odigrali smo katastrofalno. U tom razdoblju Cedevita nas je doslovno ponizila. Na poluvremenu sam u svlačionici igračima održao malo žešći govor, i urodilo je plodom. Vratili smo se u utakmicu i sretno je priveli kraju.