Cedevita ide po prvu pobjedu

Autor: Boris Matijašević 12/8/2009 14:17

Košarkaši Cedevite večeras u dvorani Sutinska vrela igraju utakmicu 3. kola Eurochallenge lige, a protivnik im je aktualni belgijski doprvak, momčad Dexie. Obzirom da su košarkaši trenera Subotića u prve dvije europske utamice poraženi (od AEL-a u gostima i od Chalona kod kuće), večeras će po svaku cijenu tražiti pobjedu.

– Dexia je momčad sličnog profila kao i Chalon od kojeg smo izgubili prije tjedan dana, ni ipak malo slabija. Nama prošlog tjedna nisu igrali Žižić i Opačak, Baždarić je tek bio stigao u klub, a protiv Širokog je pokazao kakvo je pojačanje za nas. Osim toga, i Petrović se sasvim oporavio od ozljede prsta. Upravo je subotnja pobjeda nad Širokim podigla samopouzdanje mojim igračima, u svlačionici je odlična atmosfera i nitko ne sumnja u večerašnju pobjedu – izjavio je trener Subotić, osvrnuvši se ukratko na večerašnjeg protivnika.

– Imaju nekoliko Amerikanaca, igraju brzo i angažirano. Aktualni su belgijski doprvak, a trener im je Izraelac Arik Shivek. U ovogodišnjem izdanju Eurochellengea malo su uspješniji od nas – poraženi su kod Chalona, a u drugom kolu kod kuće su svladali Ciprane – dodao je Subotić za kraj.

Utakmica Cedevite i Dexie u dvorani Sutinska vrela počinje u 20 sati.