Mravi na teškom iskušenju u Francuskoj

Autor: Boris Matijašević 12/8/2009 14:14

Košarkaše Zagreba CO večeras čeka teško iskušenje na gostovanju u Francuskoj u trećem kolu Eurochallengea. Večerašnji domaćin Mravima je momčad Roannea, vodeća momčad skupine H. Francuzi su pobijedili u obje dosad odigrane utakmice, sa Keravnosom i Kijevom, pa bi im pobjeda nad Zagrebom gotovo sigurno značila i prolazak u drugi krug.

Roanne je trenutno četvrtroplasirana momčad francuskog prvenstva, koja na svom terenu još nije poražena.

– Čvrsta su momčad. Imaju dva odlična playmakera, Pellina koji je već dugo tamo i Amagoua koji je došao iz Le Mansa. Na poziciji centra imaju Nsonwu, momka koji ima dva metra u ramenima. Igraju dosta brzo, tipična su francuska momčad koja više igra jedan na jedan, ponekad i jedan na pet nego li kolektvnu košarku kakva se igra na ovim prostorima. Izuzetno teška utakmica za nas, pogotovo iz razloga što dolazi odmah nakon utakmice sa Heliosom koja je bila psihički teška za nas – rekao je u najavi utakmice Zagrebov čovjek zadužen za scouting, pomoćni trener Mladen Erjavec, a prenio portal Košarka.hr.

Najbolji igrač Roannea Uchenna Nsonwu, prvi strijelac (15.5 poena po utakmici) i skakač (7.0) momčadi te će na njega Mravi trebati obratiti posebnu pozornost. Uz njega, Roanne predvode četiri Amerikanca, no Zagreb nije bez šansi na gostovanju u srcu Francuske.

Odigraju li Tomić, Mulaomerović i društvo na razini njihovih najboljih ovosezonskih izdanja može se očekivati da u utorak bude prekinut uspješan niz Roannea na domaćem parketu.