Čak 60 posto zahtjeva za legalizaciju je riješeno

Autor: Dijana Katalinić 8/4/2015 9:58

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zadovoljni su s više od 60 posto pravomoćnih rješenja za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, koje je dosad obradio Sektor za legalizaciju Gradskog ureda za prostorno uređenje.

– Grad Zagreb riješio je preko 60 posto pravomoćnih zahtjeva za legalizaciju. Ured je odlično organiziran i odlično radi. Grad Zagreb je povukao veliki dio posla, a isto tako i neki drugi gradovi i županije. Možemo biti ponosni na Hrvatsku s obzirom na to da je riješeno preko 40 posto pravomoćnih rješenja za legalizaciju, a bez Zagreba to ne bi bilo moguće – rekla je ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš.

Najbolje stoji Dubrovnik s 82 posto izdanih rješenja, a najlošije Sisačko-moslavačka, Karlovačka i Vukovarsko-srijemska županija koje, prema riječima ministrice Mrak – Taritaš, nažalost ne rade svoj posao. Ministrica se prisjetila obilaska Ureda otprije godinu i pol kada nije bila zadovoljna rezultatima, međutim ovog je puta pohvalila rad Ureda napominjući da bi cijeli projekt legalizacije pao da Zagreb nije dobro odradio posao. 

– Ono što je bio cilj za kraj 2015. Zagreb je već sad ostvario – pohvalila je Mrak Taritaš.

Gradonačelnik Bandić zahvalio je ministrici što je donijela zakon o kojem je on sanjao još 2000. godine te pozvao one koji nisu dopunili dokumentaciju da što prije pošalju dokumente koji im nedostaju.

– Pozivam sve one koji još uvijek nisu, da predaju svoje zahtjeve. Izaći ćemo u susret tim ljudima. Vratit ćemo im dostojanstvo kako bi konačno bili svoj na svome.

I gradonačelnik i ministrica umirili su vlasnike stotinjak kuća koje se nalaze na prometnim koridorima i zaštićenim područjima da ne brinu jer će GUP biti izmijenjen do kraja godine i njihove će zahtjeve obraditi krajem 2015. ili početkom 2016. godine.