Bregović oduševio publiku, sada se isčekuje Carmina Burana Carla Orffa

Tisuće građana okupilo se na travnatoj površini na Trgu kralja Tomislava i uživalo u koncertu izvedenom uz pratnju Zagrebačke filharmonije i Bregovićevog Orkestra za svadbe i sahrane

Foto: Sarah Srdar Žiljak

Najnoviji projekt Gorana Bregovića, Tri pisma iz Sarajeva, svojevrsni violinski koncert skladan za klasičnu, klezmer i orijentalnu violinu uz pratnju simfonijskog orkestra, praizveden je u Parizu u lipnju 2016., a sada je svoju premijeru doživjela i zagrebačka publika.

Tisuće građana okupilo se na travnatoj površini na Trgu kralja Tomislava i uživalo u koncertu izvedenom uz pratnju Zagrebačke filharmonije i Bregovićevog Orkestra za svadbe i sahrane. Vrlo je zanimljiva ova izvedba u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta bila i turistima koji su prolazeći zastajkivali i slušali koncert.

Sada kreću pripeme za Operu pod zvijezdama koja će se održati u subotu, 1. srpnja, a već dan kasnije Simfonijski puhački orkestar oružanih snaga RH uz Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i Zagrebačke dječake izvodi Carminu Buranu Carla Orffa. U utorak, 4. srpnja, na pozornici pod otvorenim nebom u samom centru Zagreba svirat će Zagrebačka filharmonija i Roby Lakatos – “Romski kralj violine”.