Blagovaonica za umirovljenike u Branimirovoj

Autor:: Tanja Molvarec 4/6/2010 9:27

Pučka kuhinja u Branimirovoj ulici uskoro će dobiti blagovaonicu za umirovljenike jer je u planu renoviranje objekta, najavila je Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Fortuna je istaknula da su radovi najavljeni za početak svibnja, a blagavaonica bi u funkciji mogla biti već ove jeseni, prenosi Vjesnik. U blagovaonici će cijene obroka biti usklađene s primanjima umirovljenika.

Iako je svojevremeno bilo govora u zagrebačkoj gradskoj upravi o novoj pučkoj kuhinji u zapadnom dijelu grada za sada nije pronađena potencijalna lokacija.

– Trenutačno imamo pučke kuhinje u Cerskoj 3 u Dubravi te u Alfirevićevoj 6 na Volovčici, a još neko vrijeme u funkciji će biti i kuhinja u Branimirovoj. Pučke kuhinje trenutačno koristi 4118 građana- kazala je Fortuna. traženje lokacije za novu kuhinju nastavit će se iduće godine, a planira se i restoran za umirovljenike koji bi bio jeftiniji od odtalih u gradu dakle prilagođen prihodima umirovljenika.

– Cijene u restoranu bile niže zato što osoba s kojom Grad sklopi ugovor ne bi, primjerice, morala plaćati za najam objekta- objasnila je Fortuna.