Vrapče: Zbog premalog parkinga auti zakrčuju ulicu

Autor:: Tanja Molvarec/ M.M. 4/6/2010 9:10

-.-Martina Mitak-.-Svakodnevno parkiranje stanara ispred Doma zdravlja Susedgrad kod potoka Vrabečak, u centru Vrapča, postalo je prava muka jer je parking predviđen za samo desetak automobila, a svakodnevno ih se parkira puno više.

Naime, građani koji dolaze u Dom zdravlja zbog premalog broja mjesta za parkiranje parkiraju na mjestima koja su predviđena za stanare okolnih ulica čime se stvara dodatna zakrčenost i neprohodnost i za pješake.

Tako stanari ulice Stipana Vilova u vrijeme povratka s posla jedva mogu ući u ulicu, budući da pritom ne mogu izbjeći ‘probijanje’ kroz automobile bez reda parkirane ispred Doma zdravlja. Stanari te ulice, koja se nalazi tek koji metar od Doma, svakodnevno se bore s automobilima koji im parkiraju ispred ulaznih vrata, remeteći tako ustaljeni život u ovoj inače vrlo mirnoj vrapčanskoj ulici.

-.-Martina Mitak-.-– Ovo je postalo zaista nemoguće. Preko dana ne možemo ni proći do vlastite kuće, a onda nam se još parkiraju na ulazu u dvorište. Oko ambulante ima zelenih površina, zašto ne pokušaju tamo riješiti problem parkiranja – pita se Ivan Lacković, stanovnik spomenute ulice koji na posao putuje automobilom.

Iz gradskog ureda za promet doznajemo da je u tijeku uređenje postojećeg parkirališta ispred Doma zdravlja.

– U suradnji s Vijećem gradske četvrti Podsused-Vrapče i predstavnicima Doma zdravlja Susedgrad se razmatra mogućnost izgradnje dodatnog parkirališta na čestici Doma zdravlja s obzirom da u blizini nema gradske površine na koju bi se isti mogao proširiti – kazao je Davor Jelavić, pročelnik ureda.