Besplatnim noćnim skijanjem započela je nova sezona na Sljemenu

Besplatnim noćnim skijanjem otvorena je ovogodišnja skijaška sezona na skijalištu Sljeme. Za rekreativno skijanje bit će otvoren Crveni spust i pripadajuća žičara Trosjed, dok su ostale staze u procesu zasnježenja.

– Ovo je poklon grada Zagreba svim ljubiteljima snijega i rekreacije. Činovničku livadu i dalje radimo. Nadam se da ćemo ju otvoriti u četvrtak, kako bi najmanji mogli krenuti sa školama skijanja i zagrijavanjem prije nekakvog odmora u Austriji ili Italiji. Zeleni i Plavi spust su isto trenutno u procesu proizvodnje snijega. Nadam se da će ovaj minus potrajati još nekoliko dana, te da ćemo uspjeti otvoriti kompletno skijalište u punom profilu – istaknuo je Igor Žiljak, voditelj skijališta Sljeme.

Od 20. prosinca skijalište će raditi svaki dan od 9 do 16 sati, a utorkom i četvrtkom na rasporedu je i noćno skijanje od 19 do 22 sata.

Iako je prošle godine najavljena i duža staza, ove godine ipak nećemo ponovno svjedočiti skijanju u centru grada.

– Mislili smo to podariti Zagrepčanima, ali od Krvavog mosta do Trga bana Josipa Jelačića nam fali jedno 80 metara staze i zbog toga smo odustali. Tko radi, taj i griješi – naveo je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Za skijanje na Sljemenu cijena dnevne karte radnim danom iznosi 70 kuna, a vikendom 100 kuna, dok je cijena dnevne karte za djecu radnim danom 40 kuna, odnosno 50 kuna vikendom. Također, moguće je kupiti i poludnevne, višednevne te sezonske karte za skijalište.