Beauty savjeti za sve koji će na skijanje

Koža ruku i lica na planinskim temperaturama i pod zimskim suncem treba primjerenu zaštitu

FOTO: Pixabay TEKST: Press materijal

Prema procjenama turističkih agencija u subotu, 05. siječnja više od 100 tisuća građana Hrvatske krenut će na skijanje. Veliku pozornost skijaši će posvetiti ski opremi, ali ne i zaštiti kože lica i ruku iako je i to iznimno važno i potrebno. Upravo i na taj segment treba obratiti pozornost jer ozljede vrebaju na skijanju, na niskim temperaturama
ukoliko nema zaštite i hidratacije kože. Što nam je raditi savjetuje članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta Zagreb.

Svim skijašima za početak savjetujem da jednostavne hidratantne kreme zamijene s nekom bogatijom formulom koja stvarno čini razliku u izgledu i brizi za kožu tijekom skijanja. Time radimo prvi korak zaštite dok smo na skijanju – koža neće postati suha i ljuskava jer takozvane ultra-Rich kreme imaju bogatiju i hranjiviju bazu. Isto vrijedi i za uporabu
sredstva za čišćenje – ako se koristi pjenušavo sredstvo za čišćenje ili gel za umivanje, po zimi i na skijanju treba se prebaciti na čistač koji ima krem teksturu ili neki bogati balzam, što će pomoći da se koža omekša, nahrani i dubinski hidrira – prvi su koraci u zaštiti kože lica i ruku na skijanju, a koje preporuča beauty stručnjakinja Sanja Buinjac.

Ujedno upozorava sve skijaše da ne zaborave ponijeti na skijanje zaštitne proizvode s faktorom 30 do 50, ističući da danas većina kozmetičkih proizvoda na tržištu imaju u sebi minimalni zaštitni faktor 15 koji kožu štiti od negativnih posljedica sunčanih zraka koje vrebaju i zimi.