BAZENSKI KOMPLEKS SVETICE PONOVNO RADI: Nakon 24 dana završio je redovni godišnji remont

Nakon 24 dana remonta, bazenski kompleks Svetice ponovno je otvoren za građane. Sada se svi koji žele ponovno mogu kupati radnim danom od 6 do 22 sata, a vikendom od 10 do 20 sati

Bazen Svetice, Foto: Jabuka TV

Osvježenje od ljetnih vrućina Zagrepčani ponovno mogu pronaći na Sveticama. Godišnji remont zatvorio je ovaj bazen, no nakon 24 dana, bazenski kompleks ponovno je otvoren.

– Morali smo prazniti bazen i sve protočne sustave, očistiti ih i dezinfincirati, te servisirati sustave koji služe za održavanje kvalitete vode tijekom godine – pojasnio je ravnatelje Ustanove Upravljanje sportskim bazenima Marinko Tomić.

Bazen na Sveticama otvoren je 30. svibnja prošle godine. Remont nakon samo godinu dana, odnosno zatvaranje kompleksa usred ljeta, mnoge je upravo zato naljutio.

– Uredili smo južno sunčalište i teren za odbojku. Očišćene su tuširaonice i garderobe, obavljeni sitni popravci koji su bili nužni nakon korištenja bazena proteklih godinu dana, a servisirani su i elektronski ormarići – dodaje Tomić.

Bazen na Sveticama gradio se punih sedam godina i u njega je uloženo 133 milijuna kuna, a najveća zvijezda svakako je olimpijski bazen dug 50 metara, širok 25, a dubok 2 metra i 20 centimetara. Uz njega ovdje su smještena još dva bazena od kojih je jedan za djecu i neplivače, a relaksirati se možete i u sauni.

– Wellness će biti u funkciji od 21. kolovoza. Sve je servisirano i popravljeno, a to je najvažnije. Ovo je najmoderniji bazen u Zagrebu. Kako bi kupanje omogućili svima, početkom ljeta smanjili smo cijene ulaznica. Sada se kupati možete po cijeni od 10 kuna radnim danom, 15 vikendom, odnosno 5 kuna za djecu radnim danom, a 10 vikendom – istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Radno vrijeme bazena preko tjedna je od od 6 do 22 sata, a vikendom od 10 do 20 sati.