Barišiću, kršiš zakone i dovodiš građane u zabludu

Goran Beus Richembergh

Autor: Sanjin Španović 7/12/2010 9:18

Predsjednik Gradskog vijeća Velike Gorice Goran Beus Richembergh (HNS) poslao je otvoreno pismo upozorenja gradonačelniku Draženu Barišiću (HDZ) u kojem mu poručuje “kako je raspisivanjem natječaja za direktora VG Poduzetničkog centra doveo građane u zabludu jer se ponovno nezakonito predstavio kao Skupština trgovačkih društava u vlasništvu Grada Velike Gorice”.

“Upozoravam vas da ste time ponovno prekršili Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi, Odluku Ustavnoga suda i Rješenje Ministarstva uprave kao i Odluku Gradskoga vijeća Velike Gorice. Poznato Vam je da je legalno izabrana Skupština trgovačkih društava imenovala direktora VG Poduzetničkog centra i da je upis te i drugih odluka Skupštine u postupku pred Trgovačkim sudom u Zagrebu”, napisao je Barišiću Beus Richemberg.

Beus: Barišiću, uzurpiraš ovlasti koje ti ne pripadaju

-.-Sanjin Strukić/ PIXSELL-.-Dražen BarišićDodao je kako smatra da “uzurpira ovlasti koje mu ne pripadaju što smatra izrazito agresivnim i neuljudnim ponašanjem o kojemu će obavijestiti javnost i Ministarstvo uprave”.

– Prema mojim informacijama gradonačelnik Barišić je raspisao natječaj za posao i objavio ga na stranici MojPosao.net čime on siluje situaciju umjesto da pričeka odluku Trgovačkog suda. Zato se nadam da će Barišić ispuniti moj zahtjev i odmah poništiti sami natječaja – rekao nam je Beus Richemberg.

Na naše pitanje zbog čega Trgovački sud još uvijek nije donio odluku, Beus nije znao odgovoriti jer kako kaže navedena procedura u pravilu traje do 15 dana.

– Mi već čekamo tri tjedna – kaže predsjednik Gradskog Vijeća Velike Gorice.

Trgovačkom sudu poslana požurnica oko proširenja Skupštine

Zbog tog čekanja, danas je Vesna Fabijanić Križanić poslala sucu Valiću i požurnicu za taj slučaj.

– Čudno je to što traje toliko ovaj slučaj. A što se tiče posljednjeg poteza gradonačelnika Barišića, pa više niti ne znam kako to nazvati, je li bezobrazluk ili bahatluk. Čeka se registrarnica, a on ide neke poteze vući – rekla je Fabijanić Križanić.