Bandićevanje – teatar apsurda lošeg režisera

Autor: Tomislav Stojak 6/30/2015 15:20

Najnoviji događaji u i oko Zagrebačkog holdinga – smjenjivanje Uprave izabrane putem javnog natječaja, poništavanje njihovih ugovora, nabrajanje ‘sedam smrtnih grijeha’ bivšim članovima Uprave, degradiranje i poništavanje odluka Nadzornog odbora Holdinga, ostavke članova Nadzornog odbora, pa njihovo žurno povlačenje – najbolje govore i pokazuju kakav se zapravo ‘teatar apsurda’ izvodi u našem gradu i to u režiji gradonačelnika Milana Bandića.

Kako se u posljednje vrijeme vrlo lako može primijetiti da gradonačelnik nije zadovoljan radom većine, da ne kažemo gotovo svih svojih suradnika, postavlja se pitanje što uopće i može napraviti s Holdingom.

Osim…

Kada je već članovima Nadzornog odbora jasno i nedvosmisleno poručio da moraju misliti isključivo kao i on, da nemaju pravo misliti svojom glavom jer im on to pravi nije niti dao, kada je poništio sve njihove odluke u vezi sada već bivše uprave, s njihove bi strane bilo najpoštenije da podnesu ostavke budući da takav rad nema smisla niti bi itko razuman prema sebi smio dozvoliti takav odnos.

A gradonačelnik bi mogao, budući da vjeruje samo sebi, preuzeti mjesto predsjednika Uprave Holdinga. Onda vjerojatno ne bi više bilo razmimoilaženja u mišljenjima! Ili možda bi?

Možda se gradonačelnik Bandić ne bi uspio razumjeti s predsjednikom Uprave Holdinga Bandićem? Što onda slijedi? Smjena na čelnom mjestu Holdinga? Ili je možda sazrelo vrijeme da se razmisli o smjeni na čelu grada? Jer, Zagreb i njegovi građani ne zaslužuju ovakav ‘teatar apsurda’, a ponajmanje tako lošeg režisera!

Autor teksta gradski je zastupnik HNS-a i po mišljenju većine novinara jedina dosljedna oporba Milanu Bandiću od prvog dana.