Bandićeva ulica postala ruglo prepuno smeća

Tekst:: G.B. 6/19/2010 10:47

Nakon što je izgubio moć u glavnom gradu Hrvatske te vlast nad Zagrebačkim Holdingom, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pretrpio je još jedan udarac – njegova ulica, čuvena Bužanova, više nije najblistavija ulica u Hrvatskoj.

Naime, do prije dva mjeseca, Holding je svakog jutra, od šest sati, Bužanovoj ulici pružao povlašteni tretman pranja i glancanja koji je trajao puna dva sata. Nakon što bi svaki centimetar te ulici bio počišćen, na scenu je stupala jedna od desetak specijalnih perilica ulica.

-.-Goran Jakus/PIXSELL-.-Za završni dojam bio je zadužen Zrinjevac, koji bi do savršenstva uredio zelene površine. Gradonačelnikova je ulica bila jedina ulica u gradu koja je uživala status glavnih gradskih trgova, odnosno mjesta koja se najintenzivnije čisti i uređuje.

No, tomu je došao kraj.

Umjesto svakodnevnog višesatnog uređivanja, čistaći u Bužanovu sada dolaze svaka dva dana, potvrdili su Jutarnjem listu u podružnicama Holdinga, koje su bile zadužene za glancanje ulice u kojoj stanuje Bandić.

Da Bužanova više nije ono što je bila, vidljivo je na prvi pogled. Odbačeni opušci, prazne kutije cigareta, štrapići od sladoleda, reklamni leci i najlonske vrećice, samo su dio otpada koji se može vidjeti na toj ulici. Da njihova ulica više nije najblistavija u gradu, svjesni su i stanari.

– Primijetio sam da je ulica neurednija nego prije. Pogledajte samo kako reklame lete na vjetru. Nekad je ova ulica zbilja bila najčišća u gradu, razlika je vidljiva – rekao je umirovljeni veterinar Marijan Šantić, koji stanuje u neboderu na početku Bužanove iz smjera Heinzelove.