Bandić sve ovlasti predao Vesni Kusin

Autor: Margarita Weisz 3/27/2015 18:22

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iz istražnog je zatvora povukao punomoć za obavljanje gradonačelničke dužnosti Sandri Švaljek. Tom odlukom sve ovlasti pripale su njegovoj drugoj zamjenici Vesni Kusin koja od danas upravlja Gradom.

– Razgovarala sam s gospođom Švaljek, imala sam osjećaj kao da je pala u ocean u kojem se trebalo snaći, a ona je plivala najbolje što je znala. Situacija je teška, bilo nas je troje, pa dvoje, sada sam ostala sama, ali nastojat ću činiti sve što mogu za dobrobit Grada i njegovih građana – izjavila je zamjenica gradonačelnika koja obavlja dužnost gradonačelnika Vesna Kusin.

Vesna Kusin radila je u Vjesniku, bila je ravnateljica Klovićevih dvora, a 2013. godine postala je zamjenica gradonačelnika te se od tada uglavnom bavi temama vezanim uz kulturu.

– Ja se jesam bavila kulturom, ali to nije jedino područje. Prvo sam se bavila zaštitom čovjekove okoline i vjerujte mi imam tu veliko znanje. Čovjek uči cijeli život i dalje ću učiti i nastojati ići dobrim putem – istaknula je Kusin.

Zamjenica gradonačelnika izjavila je kako nije posjetila gradonačelnika te se nema namjeru s njim konzultirati.

– Ne trebam ići na konzultacije, ja mogu njega kao čovjeka posjetiti ako ostane tamo. Ipak, vjerujem da će on izaći i da će mi se uskoro pridružiti – zaključila je Kusin.