BANDIĆ PORUČIO PROSVJEDNICIMA: Ja sam posadio više stabala nego što imam kose na glavi

Osamdeset hrastova krasit će Branimirovu ulicu, na dijelu od križanja s ulicom Crvenog križa do križanja s ulicom Zavrtnica. Podružnica Zrinjevac započela je sa sadnjom, a prvo stablo simbolično je zasadio zagrebački gradonačelnik. Prosvjednicima koji su se bunili protiv posječene magnolije na Trgu žrtava fašizma odgovorio je u svom stilu.

– Ja sam posadio više drveća nego što imam kose na glavi, a imam još nešto kose na glavi. Poručio bih onima koji prosvjeduju da uništavamo drveće, da ću im vjerovati kada posade onoliko drveća koliko sam ja. Drago mi je, dok oni prosvjeduju mi ćemo raditi – poručio je prosvjednicima Milan Bandić.

Najavljena je i sadnja najveće aleje lipa u Europi.

– Na Veliki petak ću zajedno sa tehničkim direktorom Zrinjevca gospodinom Lekom i direktorom Toljom, obići trasu od Jankomirskog mosta do Ivanje Rijeke u duljini od 11 kilometara i posadit ćemo negdje između 1200 i 1500 lipa. To će biti najveća aleja lipa u Europi. Vjerojatno će početi prosvjedovati i kad to počnemo raditi, ali to je cijena posla. Ja ne mogu protiv toga – istaknuo je Bandić.