Bandić obećao novu školu na Bukovcu, Stojak upozorava: “Ovo su laži”

22. ožujka u Osnovnoj školi Bukovac vrijeme je stalo točno u 6 sati i 24 minute. No, članovi Vijeća roditelja spomenute škole upozoravaju da ono stoji već 13 godina, koliko roditelji i djeca s Bukovca čekaju rekonstrukciju.

Foto: Jabuka TV / Facebook Tomislav Stojak

22. ožujka u Osnovnoj školi Bukovac vrijeme je stalo točno u 6 sati i 24 minute. No, članovi Vijeća roditelja spomenute škole upozoravaju da ono stoji već 13 godina, koliko roditelji i djeca s Bukovca čekaju rekonstrukciju.

“Činjenica je da OŠ Bukovac koju pohodi 650 učenika već 13 godina čeka na zasluženu rekonstrukciju, te da bez obzira na to što već 2 godine postoji projektna dokumentacija za rekonstrukciju, OŠ Bukovac još uvijek nije dobila građevinsku dozvolu a sada je od strane grada Zagreba predviđena za skupu i dugotrajnu ‘Cjelovitu obnovu’ koja nema nikakvu građevinsku i ekonomsku podlogu u smislu sigurnosti djece i isplativosti ulaganja. Umjesto ‘krpanja’ stare škole, smatramo da je financijski isplativije i opravdanije napraviti rekonstrukciju po projektnoj dokumentaciji koja je već gotova i plaćena je 900.000,00 kn”, napisali su prije nekoliko dana u svom priopćenju i tako natjerali zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da ih posjeti.

Foto: Jabuka TV

“Toliko se čeka zbog dva razloga. Prvo, vodila se velika rasprava o tome treba li ovu školu rekonstruirati, popravljati i za to izdvojiti 40 do 50 milijuna kuna i dobiti školu jednake veličine, s 20 kabineta i istim kapacitetom ili ići u gradnju nove”, pojasnio je Bandić.
Vijeće roditelja pokrenulo je online peticiju kojom su prikupili više od 2 700 potpisa za izgradnju nove škole koja će biti sigurna kako za djecu, tako i za djelatnike. Čini se kako je ova inicijativa konačno urodila plodom. Ukupna investicija gradnje nove škole bila bi između 90 i 100 milijuna kuna.

“Nova škola prostirala bi se na 10 tisuća kvadratnih metara. Imala bi 36 novih učionica, 20 predmetne i 16 razredne nastave. Škola bi se projektirala prema najsuvremenijim i najmodernijim tehnologijama i zadržala bi se samo postojeća dvorana”, izjavio je arhitekt Davor Mateković.

Foto: Jabuka TV

Roditelji i dalje imaju puno upitnika iznad glave.

“U kojim točno obližnjim objektima će se rasporediti 650 učenika u novoj školskoj godini 2020/21.”, upitala je predsjednica Vijeća roditelja OŠ Bukovac Lovorka Pezo.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić odgovara: “Oni će od 11. svibnja ići u zgradu XV gimnazije na Jordanovcu, prijavljeno je njih osmero, a od rujna, dok se ne sagradi nova škola, koristit će prostore Osnovne škole Žuti brijeg. Imat će organiziran prijevoz.”

Foto: Jabuka TV

A može li se vjerovati obećanjima koje su danas izrekli predstavnici Gradske uprave ispred Osnovne škole Bukovac, pitanje je s obzirom na to da je još 2018. godine na aktualnom satu gradskom zastupniku Tomislavu Stojaku obećao osigurati sredstva u gradskom proračunu i krenuti s uređenje Osnovne škole Bukovac u 2019. godini.

“Ovo su laži. Opet gradonačelnik ide obećavati nešto što je već odavno obećao da će se napraviti. On i gospodin Lovrić meni su javno, na sjednici Gradske skupštine 2018. godine, rekli da će OŠ Bukovac za uređenje biti planirana u 2019. godini. Naravno da se to nije napravilo. Sada je već 2020. godina, OŠ Bukovac je zatvorena i ne može se koristiti, a gradonačelnik danas opet obećava nešto što je odavno trebalo biti napravljeno. Njima ne treba vjerovati čak niti kada darove nose”, komentirao je Stojak za Jabuku TV i portal Zagrebancija.com.

Tko će izvući deblji kraj – roditelji, postojeća vlast ili netko treći, preostaje za vidjeti.