`Bandić laže, on nije predsjednik kućnog savjeta´

Autor:: Sanda Kolar, Foto:: Davor Hranjec 12/4/2009 8:40

– Ja sam predsjednik kućnog savjeta od prije neki dan. Imam funkciju gradonačelnika i predsjednika – rekao je u kolovozu Milan Bandić novinarima u Tisnom kada još uvijek nije želio potvrditi da će se kandidirati za predsjednika Hrvatske.

Zagrebački gradonačelnik na godišnjem odmoru ovu rečenicu je nakon toga ponovio na još nekoliko lokacija, a nedavno ju je ponovno izrecitirao.

No, Bandić ipak nije bio iskren. On nikada nije bio predsjednik stanara u svojoj Bužanovoj 4, reklo nam je nekoliko njegovih sustanara u novoj zgradi koji su zamolili za anonimnost zbog straha od mogućih posljedica. Na pitanje tko je zaista predstavnik stanara svi su upirali prstom u Damira Sremića, koji živi čak i u susjednoj zgradi.

-.-Goran Jakus/PIXSELL-.-Na terasi Milana Bandića u Bužanovoj 4 na spravi za vježbanje se suše kobasice i šunkaPravog predstavnika stanara Sremića uspjeli smo dobiti na telefon, te nam je dao potvrdne informacije kako on vodi zgradu posljednje dvije godine, a ne Milan Bandić.

– Bandić nikada nije bio predsjednik zgrade niti će ikada biti, on može biti jedino predsjednik u Kozari Boku ili eventualnu u Lepoglavi – rekao je Sremić i dodao kako se Bandić nikada ne pojavljuje na sastancima svih stanara niti itko iz njegove obitelji.

–  Kada se sretne s nekim u zgradi nema običaj niti pozdraviti – napomenuli su neki stanari.

O Milanu Bandić kao svom susjedu ostali stanari nemaju preveliko mišljenje. Tijekom našeg razgovora na stubištu nazivali su ga čak i lopovom kojeg ne žele vidjeti na čelu države’.

-.-Goran Jakuš /PIXSELL-.-Izjava jedne starije gospođe, koja je također pod svaku cijenu željela ostati anonimna, dala je jasne odgovore o tome što zapravo susjedi misle o svestranom gradonačelniku.

– Bandić samo igra na hrvatski mentalitet prikazivajući se kao veliki radnik kao onaj koji opći sa običnim ljudima, a u stvari je klupko korupcije, pljačke i prevare. Bio je odličan pandan Sanaderu i njih dvojica su odlično komunicirali jer je riječ o istom mentalnom sklopu – kazala nam je Bandićeva susjeda.

Stanara kojeg smo sreli na samom ulazu u Bandićevu zgradu također smo pitali da li je Bandić predsjednik kućnog savjeta, odgovorio nam je samo:

 – Ne znam, niti me zanima.