Bandić dobio najviše priznanje Europskog pokreta BiH

Europski pokret u Bosni i Hercegovini, gradonačelniku Milanu Bandiću, zahvalio se Ordenom za sve što je učinio kako bi unaprijedio odnos Zagreba i Bosne i Hercegovine. Orden predstavlja najviši oblik priznanja, a dodijeluje se svake godine povodom Dana Europe

Europski pokret je nevladina organizacija koja djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine ali i šire, a njena funkcija je vrlo bitna.

– Naša priznanja su dobili svi predsjednici zemalja regije i niz drugih uglednih pojedinaca, koji su podržali regionalne integracije, odnosno društveni napredak Bosne i Hercegovine – objasnio je Predrag Praštalo, predsjednik Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini.

Priznanja za posebne zasluge dijele od 2010. godine, a najviši oblik predstavlja Orden, koji je u znak zahvalnosti dodijeljen aktualnom gradonačelniku.

– Zagreb je, u nepunih dva desetljeća, od regionalnog centra prerastao u jedinstvenu europsku metropolu – dodao je Praštalo.

Bandić je priznanje dobio zbog podrške na izgradnji društvenih odnosa ali i ekonomske situacije.

– Jedna je velika životna istina, a odnosi se na to da većina velikih ljudi i velikih vizija, dolazi iz malih mjesta. Ovo važno priznanje građana Bosne i Hercegovine čini me ponosnim i sretnim čovjekom – zaključio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.