Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać kreće u izgradnju objekta s preko 200 smještajnih jedinica

Dom fra Mladen Hrkać omogućit će smještaj osoba s invaliditetom, osoba kojima je potrebna stroga izolacija, majki s djecom, te osoba koje dolaze na liječenje ili kontrolne preglede u Zagreb

Pomogli su 3.750 osoba, skuhali 6.200 obroka, kupili 2.200 autobusnih karata i osigurali preko 20.000 noćenja. Suma je ovo petogodišnjeg rada Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać koja pomaže ljudima iz različitih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine koji na liječenje dolaze u Zagreb. Do sada su njihovi korisnici boravili u 6 smještajnih jedinica dislociranih po čitavom gradu, no taj problem riješit će se kroz iduće 4 godine.

– Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać danas predstavlja projekt izgradnje Doma fra Mladen Hrkać u koji će se moći smjestiti više od 200 osoba koje nam u Zagreb svakodnevno stižu iz svih krajeva. Dom će omogućiti smještaj osoba s invaliditetom, osoba kojima je potrebna stroga izolacija, majki s djecom, te osoba koje dolaze na liječenje ili kontrolne preglede u Zagreb – ispričao je Ivan Soldo, predsjednik Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać.

Udruga je pravo gradnje projekta dobila na gradskom zemljištu uz Aveniju Gojka Šuška u zagrebačkoj Dubravi.

– Ovaj moderni objekt smjestit će se na pravokutnoj parceli od 5.000 metara kvadratnih na južnom dijelu Hercegovačke franjevačke provincije prema okretištu Dubrava. To će biti najljepši prostor s 200 stambenih jedinica u Gradu Zagrebu – najavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Među brojnih udrugama, kojih u gradu Zagrebu ima preko 12.500 ova se ipak može pohvaliti titulom najbolje. Naime, Europski parlament udruzi je uručio nagradu Europski građanin 2016. godine kojom je proglašena najboljom udrugom Republike Hrvatske.