Autobusne linije mijenjaju trase zbog radova

Autor: D.S. 7/15/2015 10:39

Zbog radova na uređenju južnog kolnika Slavonske avenije, na dijelu između autobusnog stajališta Končar i nadvožnjaka Koledovčina,od ponedjeljka, 13. srpnja, do završetka radova koji se  očekuje u nedjelju, 19. srpnja, slijedeće autobusne linije prometuju djelomično  izmijenjeno:

107 (Jankomir – Žitnjak) i 222 (Remetinec – Žitnjak)

Iz smjera Jankomira i Remetinca, autobusi prometuju redovnom trasom do stajališta Končar na južnom dijelu kolnika Slavonske avenije te nastavljaju sjevernim kolničkim provizorijem Slavonske avenije do zone nadvožnjaka  Koledovčina, odakle se vračaju na južni kolnik Slavonske avenije i nastavljaju ravno do Zelene tržnice te uobičajenom trasom do Žitnjaka.

Iz smjera Žitnjaka, autobusi prometuju redovnom trasom do raskrižja Servisne ceste i Koledovčine, nastavljaju desno Koledovčinom, zatim lijevo privozom Slavonske avenije,desno Slavonskom avenijom i dalje redovnom trasom do krajnjih odredišta.

Privremeno će izvan funkcije biti stajališta Čavićeva, Elka i Kozari Bok na Servisnoj cesti u smjeru  Žitnjaka, a u smjeru Jankomira i Remetinca uspostavit će se privremeno autobusno stajalište Žitnjak na privozu Slavonskoj aveniji iz Koledovčine.

216 (Kvaternikov trg – Resnik – Ivanja Reka) i 276 (Zagreb (Kvaternikov trg) – Ivanja Reka – Dumovec)

Iz smjera Kvaternikova trga, autobusi prometuju redovnom trasom do stajališta Končar na južnom dijelu kolnika Slavonske avenije te nastavljaju sjevernim kolničkim provizorijem Slavonske avenije do zone nadvožnjaka  Koledovčina, odakle se vračaju na južni kolnik Slavonske avenije i nastavljaju ravno do Zelene tržnice te uobičajenom trasom do krajnjih odredišta.

Iz smjera Dumovca i Ivanje Reke, autobusi prometuju redovnom trasom do raskrižja Servisne ceste i Koledovčine, nastavljaju desno Koledovčinom, zatim lijevo privozom Slavonske avenije,desno Slavonskom avenijom i dalje redovnim trasama do Kvaternikova trga.

Privremeno će izvan funkcije biti stajališta Čavićeva, Elka i Kozari Bok u smjeru Ivanje Reke i Dumovca, a u smjeru Kvaternikova trga uspostavit će se privremeno autobusno stajalište Žitnjak na privozu Slavonskoj aveniji iz Koledovčine.

237 (Kvaternikov trg – Kozari Putevi)

Iz smjera Kvaternikova trga, autobusi prometuju redovnom trasom do stajališta Končar na južnom dijelu kolnika Slavonske avenije te nastavljaju sjevernim kolničkim provizorijem Slavonske avenije do zone nadvožnjaka  Koledovčina, odakle se vračaju na južni kolnik Slavonske avenije, nastavljaju Slavonskom avenijom do Kozari Boka, skreću desno na kružni tok Kozari Bok, desno na Servisnu cestu, zatim lijevo na Koledovčinu i dalje redovnom trasom do Kozari Puteva.

Iz smjera Kozari Puteva, autobusi prometuju redovnom trasom do raskrižja Koledovčine i Servisne ceste, nastavljaju Koledovčinom te lijevo privozom na Slavonskoj aveniji, nakon privoza nastavljaju desno Slavonskom avenijom te dalje uobičajenom trasom do Kvaternikova trga.

Privremeno je izvan funkcije stajalište Čavićeva na Servisnoj cesti dok se stajalište Elka (obostrano) privremeno premješta na nove lokacije. Stajališta se uspostavljaju u  smjeru Kozari Puteva na Servisnu cestu,  istočno od raskrižja s Koledovčinom, a u smjeru Kvaternikova trga, na stajalište Žitnjak na privozu Slavonskoj aveniji iz Koledovčine. U smjeru Kozari Puteva, autobusi će privremeno koristiti i stajalište Kozari Bok na Servisnoj cesti.