Američki umjetnik donosi živost na zagrebačke ulice

Zbog pandemije koronavirusa 'zapeo' u Zagrebu

Ne postoji grad bez uličnih umjetnika. Tako ćete i hodajući zagrebačkim ulicama nerijetko naići na različite ulične zabavljače. Našu je pozornost privukao ulični svirač u Ilici.

Naime, riječ je o Danielu Avruticku iz Sjedinjenih Američkih Država. Objasnio nam je kako već pedesetak godina živi i putuje Europom. U Hrvatsku je došao točno dva tjedna prije potresa i lockdowna, te dodaje da je na neki način zapeo ovdje. Naime, otada zbog ograničenja uzrokovanim koronavirusom ne može putovati, tj. napustiti Hrvatsku. No ističe kako mu je u Zagrebu vrlo lijepo. U šali dodaje i da se pomalo ulijenio i da mu je teže dovesti se u red.

Posebnu pozornost privukao nam je njegov instrument. Naime, Daniel svira na plastičnoj flauti. Objasnio nam je da mu je, s obzirom na to da često putuje i svira na ulici, vrlo praktično svirati taj instrument zbog njegove čvrstoće.

Daniel ističe da je zadovoljan Zagrebom te ljubaznošću i tolerantnošću Zagrepčana, no upozorava i na to kako ponekad gradom prevladava buka iz barova i diskoteka. Smatra da se na taj način uništava grad. Prisjetio se kako u Njemačkoj nije primijetio takve pojave te dodaje kako ondje ne bi dopustili da takva buka dominira središtem grada jer postoji kultura glazbe.

Na koncu se našalio i da se voli pridružiti drugim uličnim umjetnicima sa svojim instrumentom, što ih ponekad naljuti, ali njemu je, ističe, najvažnije da se zabavi i da se svira kvalitetna glazba.