Nazdravljanjem uz šampanjac otvorena sezona skijanja na Sljemenu

Autori: Sarah Srdar, FOTO: Sarah Srdar 1/5/2016 22:48

Otvaranjem boce šampanjca na vrhu Crvenog spusta počela je ovogodišnja sezona skijanja na Sljemenu. Brojni rekrativci odlučili su iskoristiti besplatno noćno skijanje, pa su stigli na vrh brda nad Zagrebom.

– Staze na Sljemenu su odlične. Skijam već 33 godine i u usporedbi s europskim skijalištima, za Sljeme imam samo riječi hvale. Mnogi Zagrepčani nisu ni svjesni što im se pruža na samo 15-ak minuta vožnje od centra grada – kazao je gradski ministar financija Slavko Kojić koji se među prvima spustio niz stazu.

Skijalište Sljeme otvoreno je već u 9 sati ujutro, a do 16 sati pohodilo ga je 500-tinjak skijaša. Oni koji su posljednjih dana uložili značajne napore kako bi i ove godine napravili stazu dostojnu europske metropole, nemaju vremena za predah.

– Sada radimo snijeg na Činovničkoj livadi koju planiramo završiti za dva do tri dana, no sve ovisi o temperaturi zraka – otkrio je voditelj skijaških staza Igor Žiljak.

-.-Sarah Srdar-.-Skijaši su se od vrha Crvenog spusta spuštali do dna, pa potom se trosjedežnicom vraćali na start i tako u krug.

– U 28 godina rada na Sljemenu nagledao sam se svega. Volim ovaj posao i nadam se da ćemo i ove godine imati sto skijaških dana u sezoni na Sljemenu – rekao nam je Milenko Stojanović, zamjenik voditelja žičara.

Inače, 5. siječnja, na Sljemenu su trebale skijati svjetski poznate skijašice, a 6. siječnja najbolji u muškoj konkurenciji, no FIS je trke otkazao.

– Oni znaju zbog čega su to učinili. Ove staze su ionako ovdje radi građana i oni će ih koristiti. Snježna kraljica trebala nas je stajati oko milijun eura, a mi smo trebali uprihoditi pet, no što je, tu je. Neka građani u što većem broju dođu na Sljeme narednih dana – pozvao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Dnevna skijaška karta stoji 70 kuna, a Skijalište je otvoreno od 9 do 16 sati, dok ćete u noćnim vratolomijama moći uživati po istoj cijeni utorkom i četvrtkom od 19 do 22 sata. Vikendom cijena karte iznosi sto kuna.